(有圖) 原來揸Uber搵咁多錢!

275 回覆
32 Like 347 Dislike
foodpanda其實係靠你自己報
uber taxi 咪得
開工70個鐘 ,91程
平均一單$197
當做7日
平均一日13張單
每46分鐘做一單
正常$200嘅單要唔要行30分鐘?
仲要計埋接個客嘅時間
再加埋路況
好似真係幾難
戇鳩先拎交稅呢個POINT嘈,畀著佢可以唔報佢都唔會報啦
呢啲人正宗係想所有人都好仆街咁過,咁佢自己就好安樂啦
撚有時間叉電咩
其實而家快叉應該30min 係夠跑一更
但問題係
1. 貴, 快叉3蚊度電, 當叉50度已經$150, 混能的唔洗咁貴
2. 無咁多叉電位
????
其實佢都係問題來啫

不過正路uber 唔合法就應該唔會報
如果第時合法化左, 做uber 仔當係打工, uber 全部幫佢地報稅
咁仲有無人肯做
點拎電車呀師兄
電車要跟路軌行 跑得幾多
雖然載客量大
91程拉開平均程程都有兩舊水喎, 你平時搭的士幾錢, 自己計下先講啦屌
唔好話報税
剩係唔使比人每個月扣MPF
正經返工已經輸幾條街
uber taxi 個廣告拍到鄭中基成個乞衣咁都搭uber
的士抽10%, 私家車抽25%
仲等?快啲去揸uber啦
最重要係, 你點確保單單200, 唔係以為上線時間耐D就揀到單嘛,
UBER無目的地睇到, 打比客人問去邊, 佢根本比人投訴到做唔到90單
真,公屋停車場如果抽到都幾抵
額外獎金好似係每日$1000
唔合法既收入都要交稅?
你係咪扮膠?
咁葉繼歡當年交左幾錢稅?

BTW,支持Uber 合法化打擊DC9
公屋場睇地區

天水圍都近三千

九龍東都三四千

真係抵?
要度埋差電時間喎,有冇機會中途要去 sc 補一補?咁就哂成個鐘
最癲聽過2萬接近3萬
新公屋嗰啲唔係領展
平好多

https://www.housingauthority.gov.hk/tc/common/pdf/commercial-properties/leasing-information/parking-spaces/Carpark-Charges.pdf

係睇呢個表
天水圍你住天恩 天恒都已經係1760
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞