【Gracias, Mikel.】阿仙奴23-24球迷討論區 MMDCCCLXX

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
入佢中路啊 識得唔識得阿
想歐聯快啲夠分首名出線,俾阿藍打一場都好
其實都冇咩好debate
係兩個都有失誤嘅情況之下睇save 同 long pass 分勝負
下?
阿狗條中場穩到根本好少打到入我地禁區
基本上打中遊係完全控制大局
佢地場場同人對攻互爆梗係睇落好多stat
老了 expired
覺得應該比飯哥喎 場場mvp級 仲要殺獌
都係個句

用tackle interception clearance 數目黎評價中堅實力都係弱智

當年細梅呢堆stat都勁高
球迷投不嬲唔洗認真
當支持下球員姐 唔通saka又唔值拎咩
迷raya走得太前
saliba咪講過you don't need to make a tackle if you are positioned well
今場係好撚勁
想買返佢擺係中場
石哥都有人迷啦
數據唔會呃人,但點樣去表達數據同埋有無可比性都係可以改變接收者接受到咩既message。

講落去之前利申翻先,真心覺得兩人各有長處同埋都係top level keeper。

數據唔會呃人,不如我地試下甘睇,唔計社區盾,所有阿仙奴既比賽Ramsdale 5場4W1D0L vs Raya 6場4W1D1L,暫時Ramsdale無輸過,甘係咪好d?

Ramsdale 5場失4球,當中只係得對曼聯贏3:1個場係正選後防B4 S2 G6 Z35,季初兩場仲要P5打右閘,中堅係無G6用左B4 S2,左閘仲要用過K15。

Raya 6場失4球,有5場都係正選4人後防,除左同Lens個場用左富安代B4做右閘。

如果甘睇又會唔會覺得無正選4人後防先令到對手多左chance而失波?

Successful long pass,如果,真係如果,Raya傳左100球先得28球傳到,而Ramsdale傳左15球有11球傳到呢?又或者Ramsdale 根本唔需要長傳呢?

長傳成唔成功,除左傳,會唔會睇埋係邊個接應?

Ramsdale打個陣主要係無左耶蘇而Raya係有,會唔會係耶蘇既能力所以可以係有壓力既情況下接應到長傳而N14做唔到?

數據唔會呃人,但小心只係睇d自己想睇既野呃左自己。

最後,Raya腳下功夫係好d,但Ramsdale既壓場同commanding 好d。
傻都有人迷啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞