有冇人發現溫和伊斯蘭同埋極端伊斯蘭其實係冇咩分別?

160 回覆
350 Like 11 Dislike
[慎入]以軍慘遭哈馬斯割頭
https://lih.kg/3522476
呢篇潮文舊登出黎到而加
係,但係因為咁佢哋先抵擋到極端勢力
摩洛哥fail
不可殺人 一句已經完全同可蘭經唔同啦
伊朗,阿富汗,敘利亞同黎巴嫩以前都好發達同西化,啲女可以著短裙出街
你可以同啲fd講笑耶撚耶撚
你試下講蛔撚?
就好似曾鈺成同何君堯嘅分別,本質冇分別但係呃到港豬
伊斯蘭教同中共其實唔同水
中共做仆街通常事出有因 同人性貪婪有關
文革都係為咗鞏固權力

伊斯蘭教個教條直頭係要殺死唔信既人
到唔信既人死晒 就會開始殺冇咁虔誠嘅人殺死
都冇咁虔誠嘅人死晒
唔同方式去讚美神既又會互相打 塔利班同伊斯蘭國

有研究指出
由人口基數5% 到100%
伊斯蘭教徒都係要不停殺人 同癌症冇分別
唯一方法就係保持健康 壓低過5%
都算係中共其中一個最大嘅德政
新加坡獨立前都發生過種族暴動,李光耀好清楚東南亞種族同宗教幾敏感,所以直接用英文做官方語言,華印巫三語自己人用冇問題但政府乜都以英文做中心,同埋種族宗教仇恨罪好嚴,係,新加坡一定唔係民主,但處理種族關係李光耀係有一手
另一方面仲有更加仆街同陰濕既馬共
一個口講殺你全家 一個真係會殺你全家 嘅分別
溫和派係覺得極端派太溫和意思
猶太人咪仲厲害

多過2%: 美國,你已經不能在這裏批評猶太人
多過5%: 巴勒斯坦,這是上主應許之地,猶太人有權在這裏建國
100%: 以色列,每週示威左半年,必須靠戰爭轉移內部矛盾
好多年 之前詳細好多 有曬圖表
有曬數據
不過依家比人當潮文咁
點解佢會信伊斯蘭教?又唔包頭又成日Bikini?

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E6%A5%8A%E6%B4%9B%E5%A9%B7
中共滲透香港嘅手法exactly同馬共滲透新加坡一樣
共產黨+伊斯蘭教 = 正常
伊斯蘭教真係垃圾
回教徒一邊要求人地大愛包容,但另一邊又排斥異己,垃圾宗教點解咁多年都無人改革到
你以為的阿拉伯世界

現實中的阿拉伯世界

阿聯酋航空火星任務拍攝的火星圖像
搭載着「希望」號火星探測器的H-IIA運載火箭在日本鹿兒島縣種子島宇宙中心發射

有料自己射上太空再講,用日本仔火箭射
真心得中國果套可以溝淡到
中國向來係將人地文化收入去再融合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞