用過Keeta之後完全唔考慮其他外賣app

83 回覆
45 Like 466 Dislike
一開始都諗住大陸app唔想用
但上個月月尾 見佢有50蚊優惠劵
諗住捱得一餐係一餐
所以都照down嚟含淚用

屌你老味 點知用咗幾次真係全方位屌打熊貓袋鼠兩間垃圾
版面清晰呢啲都話見仁見智
但送餐速度係完全唔同級數
嗌過十次以上 都係預計時間話幾時就幾時到
平時我嗌喺撚正樓下間八方雲集都要送半粒鐘
佢十分鐘左右就上到嚟

係暫時未試到佢個退錢功能
佢好似無客服 不過都希望唔洗用到

加埋依家又送勁撚多張咩免運劵
抵用到癲 已經好耐無開過其他外賣app
完全唔明又無啦啦關黃藍乜事,你叫果間餐廳同panda deliveroo咪又係一樣,送果個咪又係南亞
8月個陣已經狂用 個陣每日都有30蚊卷
晚晚叫外賣送到上門都係40蚊鬆d
不過易家冇左個活動就開始揀落返去買外賣算
8月未嚟到我個區
負評果班咪又係偷偷用
講真, 著數野邊有人嫌多攞左先講
熊貓袋鼠燒錢請明星買廣告
美團就燒錢派coupon畀客戶叫外賣 有時仲平過自己去拎
咪一樣果d 人送
Foodpanda同Deliveroo餐廳選擇多好多,覆蓋地區廣闊,亦可清晰看到每一間餐廳的評分。加上他們有外賣自取功能,應用上靈活些。

反而Keeta餐廳選擇少好多,亦有不少地區沒有覆蓋。加上它有付小費的功能,感覺上有點情感勒索。如果沒有現金coupon並不會選用Keeta。
認真答你

熊貓 好鐘意外賣仔去到部機先會出到單比餐廳

變相個預計時間真係廢既

袋鼠依家單價錢咸不特止 仲勁撚遠 跨晒區個隻依家都無乜人做佢 除佐單車 步兵仲有做

美團暫時可能真係仲有用 始終岩岩插旗

單錢仲會可能比其他2個平台高小小

所以有個假象佢係比另外2個平台好

袋鼠暫時真係閪到無朋友 換佐ceo之後

車手單比晒單車做 車手做晒啲閪遠到無朋友既單
係咪我問題我用咗幾次個map啲定位同地址名對極都錯,但佢又唔俾我自己入寫明個地址係邊條街幾多號,一定要佢個server有嘅資料位先入到,搞到啲外賣員搵唔到我係邊,佢地又唔打嚟firm我個地址,之後到咗又唔肯搭lift送到門口要我落大廈門口拎,咁我同自己落去買有咩分別冇客服又冇得問佢可唔可以加返啲地址入server
你比美團變大,最後你就知咩事
會點?
最多咪變返同另外兩間一樣咁西
想係塊餅度分一份
自然要用好多計仔等人用你
特別係香港市場咁細
銀彈政策下 咁樣捱唔得耐
係得啲支那仔先會不計成本
佢都冇心做香港 只係試下冇後台自由市場做生意係點
全港覆蓋晒嚕
呢個Apps真係好好 令到我更加願意用foodpanda同Deliveroo
大家自己感受吓個客服玩法?

結論

用過keeta客服 之後完全唔考慮再用呢個外賣Apps
都賠左90蚊算係咁啦
其他拖完你一蚊都唔撚賠
畀你講多兩講直頭成間公司送畀你
餐廳執漏 keeta肯賠算係咁啦
我用foodpanda都成日漏
大佬呀,佢送coupon俾我呀 佢個客服咁樣之後點樣再叫呀?
超級肚餓俾佢搞完一輪
七點落單,到依家都未食到飯
公道講 餐廳執漏屌平台都無用

又唔係車手攞漏無得怪人 只能夠講下次叫第間
餐廳送漏關keeta咩事? 佢都送90蚊比你仲想點? 送埋間公司比你好冇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞