古人科技真係遠超我哋想像,公元3500年前已經發現咗天王星海王星冥王星

160 回覆
11 Like 106 Dislike
One Radiance Thing(ORT)
水星魔女
你啲乜春魔術魔法,解唔解決到電話騙案嘅根源?
真正歷史學家有冇話個金字塔有乜作用?
錯晒 從來都係大膽假設小心求證
只不過寫呢啲on9文就會將假設當成事實
我求其畫多幾粒魚蛋落去
畫夠廿粒係咪可以代表已經發現左20粒行星😅
咁點樣用牛頓力學(呢個scale 唔需要用相對論)解釋佢3500年前「好近地球」而今時今日又會有一個相對比較少偏心嘅軌道?
https://amers.hypotheses.org/wp-content/blogs.dir/2495/files/2017/03/1705_Tallet.pdf

~4500年前既"Diary of Merer" 現存其中一份最古老既莎草纸日記
其中內容有講 Merer (一個中級官員既頭銜) 同佢手下將石灰石運去Giza 既過程
雖然無講過啲石係做咩, 但係推斷係for The Great Pyramid of Giza
入面亦都不斷提到"Akhet-Khufu"呢個詞, 估計係The Great Pyramid of Giza既原名
如果你有追post
你就知魔術唔係萬能
好多嘢現今科技已經做到
10幾萬年前都已經知
認真,推理到嘅
當時啲人見到大過自己好多的動物,例如大象
又見到細過自已好多嘅昆蟲,例如螞蟻
好自然就會諗有冇比大象更大嘅生物,同比螞蟻更細嘅蟲
好自然會推理出上帝同細菌
咁你搵到宇宙起源未
搵到
咁喺邊度?
睇少啲月姬啦
因為古人一早發明左時光機去未來偷科技
發電廠
不過現代各國政府似有共識都仲係用緊蘇美套天文學來愚弄人類
真實外太空情況應該得權力核心先會知係咩一會事
大陸:只要有黨......
機戰30可能係銷量最高機戰!!比機戰alpha更高!!!!
https://lih.kg/3523259
唔關事
係我自己親身經歷嚟
有乜嘢效果? 同唔同黑魔法白魔法嗰類嘢?
唔你想像中咁樣
相比起現代科技,魔術就好似雜耍
就好似將一張紙嘅硬度變成鐵
又或者將魔力轉移去寶石上面保存
當然,有啲人天賦異品,擁有可以直視死亡、或者過去視、未來視等等能力
但大多數魔術已經唔再有用
與地球共震
同Tesla想起座塔差唔多原理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞