古人科技真係遠超我哋想像,公元3500年前已經發現咗天王星海王星冥王星

160 回覆
11 Like 106 Dislike
船運係無錯, 有古莎草紙紀錄. 記載船員運石.

https://en.wikipedia.org/wiki/Diary_of_Merer

你講既推翻係推翻啲乜?

太白金星有落過凡間提過囉
除左#76之外, 要補多句

古代社會係奴隸制, 唔考慮安全性,
唔考慮失敗之後舊石造成既人命傷亡,
加埋唔成功奴隸就要死之下所激發出黎既人類潛力,
要造成呢類建築奇蹟並非不可能.
佢用咩方法堆高舊石, 而家未能夠證實, 講法有好多,
但不論佢用咩方法, 佢地既壁畫其實講左係人力搬運,
至少唔係你口中話講係非人力所為.

注意圖中既倒水動作, 似係將沙粒整濕, 令佢喺重壓之下唔會散開.

It is possible that quarried blocks were then transported to the construction site by wooden sleds, with sand in front of the sled wetted to reduce friction. Droplets of water created bridges between the grains of sand, helping them stick together.[31] Workers cut the stones close to the construction site, as indicated by the numerous finds of cutting tools. The finished blocks were placed on the pre-prepared foundations.[32] The foundations were levelled using a rough square level, water trenches and experienced surveyors.[33]
金字塔唔係奴隸整出嚟,一早証實咗係公民整
人類自己根本唔識飛
又點可能發明到飛機呢
發明飛機一定有外星人幫手
係 到依家都唔知點解曼聯會柒到咁
一定係有神秘力量
師兄 睇睇醫生好喎
這12個天體分別是太陽、金星、地球、月球、火星、木星、天王星、海王星、冥王星、還有一個天體應該是我們還沒有找到的第九大行星

up mud 9

係都發現咗木衛同土衛先 天王星都下世啦 真係俾你咁勁無彗星當行星 到木衛四已經咁啱12粒
嗯? 有冇source望下? 呢個真心無睇.
潛力 方法唔知,總之人係做得到啦,唔好講唔係人做 而家有研究話,埃及其實對起金字塔啲工匠幾好
唔通話非人力幫手又唔係鳩up咩, 你望下我覆緊邊個先.
準確切割 好似話埃及同馬丘比丘最早嗰批遺蹟,啲石都切得好精準,然後有一批冇咁精準,係後人模仿前人做,馬丘比丘嗰啲石與石之間直情貼到紙都攝唔入
咁我屋企隻狗應該都留意到
呢啲內容農場料都有人信?
咪撚寸柒柒咁,人地講人,你就講狗,咁你等唔等於你隻狗?
有人做左個咁既模型同假設.

https://www.youtube.com/watch?v=G9OhJAasatM

同唔同意都好, 可以參考下
神秘學家呢個朵
同專業肉類切割員差唔多
動物傳心師啲 frd 嚟
日撚日就係老作鳩 Up 圍爐打飛機
我都好認同
畢竟係神明同人類分道揚鑣嘅其中一個轉捩點
其實依家都有學派提出魔術同科學係殊途同歸
因為魔術追尋嘅「根源」同科學追尋嘅「解釋一切嘅公式」,兩者本質可以話無異
你有冇聽過靈子轉移呢樣嘢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞