金庸15本武俠小說你最中意邊本?

218 回覆
77 Like 5 Dislike
狗雜種
黃蓉 趙敏都冇得輸啦
黃蓉幫郭靖搵師父 思想改造 仲要做坦擋刀
鐵槍廟條盲廢老咁對佢, 去到結婚後都仲當佢老爺咁服侍

趙敏都係咁樣俾周芷若屈 張無忌仲要大把大把煎9佢 佢都幫張無忌搵謝遜 斷哂六親 睇住自己男人滅自己族人都要跟住佢
三國演義
射鵰同神鵰嗰陣睇佢寫煮野食嗰 part ,形容到我都想食
雪山同血刀老祖果段真係好撚正
神雕 > 鹿鼎 > 天龍 >倚天 >笑傲

神雕小說已重睇3次,得閒就會翻煲下95版
傅明憲郭芙靚到
幾時話小師妹係佢最愛
感覺上佢對盈盈係恩情多過愛情
任盈盈願意不計利害付出真愛。當她愛上令狐冲時,正是令狐冲人生最失意、最落魄潦倒的時候,盈盈卻深深為令狐冲苦戀岳靈珊的真情所動。為了這份不知能否得到回報的愛,她還是甘願為令狐冲捨身少林,在為他做了那麼多事之後,令狐冲仍心繫岳靈珊,她卻什麼也不說,只是耐心的一直等候下去,無悔的付出。

呢啲女邊度搵
港女無架喇。你要搵任盈盈呢啲,去支國搵啦,任大小姐都係支妹黎。
同意
覺得令狐沖對大小姐係報恩多過愛
對儀琳係呵護,對小師妹先係愛

令狐沖可以對生死灑脫,可以對江湖名聲灑脫,但係就做唔到對自己感情坦白。

就如李文秀所講,佢嘅一切一切都很好,但偏偏我就是不喜歡
其實幾接近現實
有好多人最尾一齊嘅
其實未必係心目中最愛嗰個
每當變幻時,魚佬陳奕迅同人瑞個case就係咁。
魚佬最後無得同人瑞一齊,但佢同佢老婆同個女,幸福過人瑞好多。
樓主個post幾成功
去到第三頁都未變討論邊個最武功高強
姐姐?
6脈加0波=行走形迴避max炮塔=無敵
鹿鼎記世一

同埋人愈大愈鐘意俠客行 好過癮
連城
短篇無咁多無謂支線

最悶一定書劍
金庸最強嘅男主角一定係武功最屎嘅韋小寶,韋大人先係為國為民真有貢獻嘅大俠
連城堅人性幾咁赤裸。
佢對小師妹其實只係兄妹投射
一個細路女由細到大都同自己玩
又一齊創劍法 就睇落好似好順理成章咁鍾意佢
其實唔係 去到後面 小師妹自己都知依樣野
令狐沖一直自己想要嘅都得唔到
只想好平凡咁做一個華山派大師兄(比人踢左出去)
娶自己嘅小師妹(比MK仔溝左)
有一個好似老豆嘅師父(經常屈9佢同睇佢唔順眼)
一班好好嘅師弟(死得7788)

乜野獨孤九劍啊 易根經 全部都唔重要

睇得出佢想平凡 唔好攪咁多野 但次次都比人迫出黎
林平之唔無mk仔後,佢係公子哥兒,所以咁反而吸引到岳靈珊
金庸世界我只服喬峰係大俠
韋小寶對人民嘅貢獻大,定喬峰貢獻大?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞