急!危駕撞死人一問

420 回覆
30 Like 1209 Dislike
入去坐啦豬閪
多謝c兄,終於有個正常既回應
發生意外後你應該都交咗車 cam 片俾警方
警方考慮咗段片仲告你的話
一定有其他因素
例如 超速、駕駛態度
快啲搵律師研究
呢度問無用

小弟多年前都有試過撞到個突然衝出馬路嘅小朋友
幸好只係輕傷
警方睇完片錄完口供後決定不予提告

https://youtu.be/6pVgf9nIYcg?si=VpKkk5ihW3G6hFk5
入去啲柳記都秒咗佢

洗定屎忽食雞翼
係咪可以告返個小朋友claim你啲整車錢
一名於跨國律師事務所出任合夥人的女律師,去年駕車至石澳龍脊郊遊徑入口附近時撞斃一名婦人。該女律師原本被控危險駕駛引致他人死亡罪,及後獲律政司改控不小心駕駛罪。她於今年7月15日在東區裁判法院承認控罪,被判3,000港元及須參與駕駛改進課程,其後律政司申請覆核判刑。案件今(28日)在西九龍裁判法院重新判刑,裁判官指考慮到案發路段有路牌提示司機應注意前方,同時參考庭上播放片段所顯示案發經過,因此在原有判罰3,000港元及須參與駕駛改進課程的基礎上,增停牌半年。
我真係好驚驚呀,柒頭皮
快線同紅燈位差好遠
咁鍾意屌人個咀 入去大把機會屌 恭喜曬
自辨話阿婆亂過馬路就得啦
係網絡上面扮威無用ga小朋友
真係好少 除非假牌假車或者被偷 唔係捉硬車主
搵之前有個律師撞死人同你一樣但係佢淨係罰錢個律師幫你打
入去對住柳記睇吓仲係咪咁口響
巴打唔揸車?
你操作緊大型器械,路人係血肉之軀
你同行人都係道路使用者情況下,雙方嘅風險同要承擔嘅責任差天共地
如果真係死人,基本上都係入曬個司機數,極少極少話可以打甩,有冇車cam都係其次
自辨話阿婆亂過馬路就得啦
警察有問我告唔告

好彩我部車有 ppf
摵咗就新車一樣

保險咁橋要續貴咗少少

8歲小朋友已經受咗教訓
最後無告
你過嚟自首先啦
如果佢衝出馬路就唔係危駕, 不過doj告得危駕, 一定搵到駕駛者不利的證據
eg. 飲左酒, 超速, 無打燈 etc
問佳仔
坐10碌啦抵你死
佢心理變態作故仔角色扮演覺得好好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞