急!危駕撞死人一問

420 回覆
30 Like 1209 Dislike
證明到係途人錯,唔係司機錯。
就算紅燈,司機有責任觀察路面情況

同埋你冇講自己揸幾快 唔敢講?
時間唔match喎
咪9up 啦
樓主係被人撞死嗰個
交通燈限速50公里,咁你開幾多咪過交通燈?

???
樓豬咁撚弱智撞死人上嚟問 仲要咁撚串柒柒 抵你坐監啦
搵個好啲既律師打得甩機會好大
頂盡比幾千蚊搞掂
放心,你盡力剎車都撞死佢,你係無責任嘅,亦都有案例,不過要搵呢方面嘅專家作證。。。既然佢衰先唔睇燈過馬路,如果你又無超速,好大機會罰款了事,停唔停牌就好難講。
見到呢個留言嘅正負評,連登仔開始有得救?
我見到平時香港啲司機好撚串㗎喎,要人避佢哋先岩,咩嘢都係阻撚住佢哋、路權撚
有單司機係狗撞死人拉都唔洗拉
入去坐啦,屌你老母
休班警曾指感到「唔安落」,疑因文女曾衝出馬路擬橫越6條行車線,事後休班警未有被警方以涉危險駕駛導致他人死亡罪名將其拘捕。
抵死!
一定終身監禁
如果係佢既錯 你點會不小心。係就直接話佢違法引致死亡。
同意案情指,事主踏出馬路時,遭被告的私家車迎面撞到,被告駛前約40米始停下。事主倒地多處受傷,送院後不治。原審裁判官指,該路段的最高時速為50公里,被告以約53公里時速駕駛或構成危險,當時考慮到案件性質和被告背景而判罰。

根據政府化驗所報告,被告的視線可能被路旁樹枝阻擋,無法及早留意事主;而事主過馬路和遇上車禍僅相隔0.84秒,較《道路使用者守則》列明的0.9秒「煞車反應時間」更短

咪講左點解佢無責任囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞