箍煲嘅人應該要點樣處理自己嘅情緒?

64 回覆
2 Like 17 Dislike
吸引力法則…

你越去遷就人越去改變自己去迎合人哋

人哋只會覺得你越cheap越冇魅力

所以都係勸你唔好作賤自己
作為一個男人,同你講,放手啦,搵個適合你

通常去完旅行咁講,都係個女既情緒上或者行動上好依賴個男既(講白d,麻撚煩)
一個人要完全承擔令一個人生命既重量,係好沉重同埋好煩。

e個係最根本人格特質問題,你係冇得改
搵個覺得兩性關係係主從,鐘意照顧人既男人啦

你男友應該係想要一個相對獨立既伴侶。
核心問題黎講
世界唔好圍住另一半轉
係埋一齊嘅時候好sweet
分開要係兩個獨立嘅個體
互相支持對方做想做嘅事
Search挽回大把
換過部機有幾難
男人好易睇中其他女人架咋
其實有時就咁講出黎大家都睇唔到實際段關係係點,
人總係會覺得自己正常,然後就突然遭遇問題。
覺得解決表面既問題就幫到自己,實際上係其他人睇上黎就唔係果回事。
所以大家只能好大路咁同你講做番好自己,控制唔到人地咁多,
歸根始終係要靠自己悟性,多d識得抽離個身份立場黎睇番件事。
沉住氣 堅定信念 等時候
點解多數會叫你放棄 叫你「放低」
因為最容易 唔辛苦
世界上冇野叫放低 唔諗姐
多謝你

我都知係連登問開呢啲大部分都係叫你分手啦放棄啦
好少人明一段好難得嘅感情係需要用心維繫
至少要努力以後唔俾自己留遺憾

至少要有一個人堅定
多謝你
冷靜嘅時候唸其實同approach生活其他野一樣
做好自己,其他不可控嘅就無辦法了
慢慢抽離 過程痛都冇辦法
事實放係眼前
加油 當然唔係叫你盲目無時限
但最少努力改變提升自己
堅持係好辛苦嘅一件事
聖馬力諾之心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞