移居海外,當收到船運公司送抵家當時咁嘅樣 , 你會點樣?

328 回覆
119 Like 56 Dislike
貼晒label 都可以唔見 cls
移民就買外國家具啦 重用支那野 冇野值得留戀
印咗fragile先比人掟得仲甘
咁好大機會佢車你D箱返倉用鏟車鏟出鏟入 黎入櫃
上船前都可能已經鏟到你D箱爆灑
我收箱果日係大貨車黎 連埋成個大木箱係車尾
睇著佢將D紙箱 入灑木箱 寫灑D資料係木箱出面
大家一齊拍片影相 之後封木箱再影多次 佢先走
唔見箱重有可能其實比左包櫃錢 佢無同你包櫃 塞埋其他單入去
船運野計體積 空間就係金錢
啲咁渣嘅箱係船運公司俾嘅?
我同幾個朋友都係用呢間,
大家都冇事,
我估係當地物流公司嘅問題。
移民撚值得擁有
唔拆你箱點知你係咪走粉?
你同香港sales講佢哋都做唔到咩嘢,
你講吓寄去邊,當地用咩公司,
睇吓有冇人用過。
我口罩當bubble紙
呢間好貴
Lego我拆哂盒,
一嚟唔拆盒會貴,
二嚟連盒寄一定會爛盒。
cls 咁搵你做咩
其實唔太關包唔包櫃事,
正常流程應該唔係香港出事,
我見工人搬箱上卡板,包膠,
之後都全程一Lot過鏟車做嘢,
係去到當地要過海關,驗貨先出事,
因為真係要逐箱逐箱搬,
你咁大Lot,啲工人一定會甩漏,
你收貨一定要對單,
唔啱數就唔簽收,要傾點搞。
你見相我估都係男人嗰啲玩具啦,
Bearbrick,高達,手辦嗰啲嘢,
咁呢啲珍藏就應該要寄嘅。
我估嗰個係原裝箱嚟,
樓主買一堆嘢,對方就係俾呢個箱,
咁佢唔想再過箱,咪直接用呢個第三方嘅箱囉。
你理得人幾多箱
完全錯重點
人地香港住2000呎又同你講咩
淘寶都包得好過樓主,其實入面啲貨有無事?似只係package問題就唔好追究啦

利申:係慘嘅
wa diu
咁間公司都幾仆街
有無係咁鋤佢? 同埋寄之前既記錄 寄之後既記錄 全部做晒清點計完資料搵保險公司
入櫃個陣擺得差
好可能去碼頭個陣已經冧哂/D貨係入面郎下郎下
當比臭港食埋你最後一次尾水啦
做過空運 一定海運安全
樓主包貨送 理論上成個櫃都係佢唔會有其他人野
計過放得入就ok
空運飛機全部空間都係錢
就算員工好斯文 運輸公司都會有一種求架畫個箱要入到幾重
入唔到咁重都要塞到咁重先得
所以係會用盲力 唔會理你爛唔爛 塞到夠重先上得機

海又好空又好 爛唔爛好睇拎緊最低工資果個大隻佬心情
人地拎果個人工事實上掉你啲野都係冇仇報 睇運

利申細果時part-time 做過空運入箱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞