移居海外,當收到船運公司送抵家當時咁嘅樣 , 你會點樣?

328 回覆
119 Like 56 Dislike
因為外國d m巾太柒
Tesco買日用品點都平過Boots啦
Boots都係貪佢有埋藥房 要搵藥劑師買藥先去
真相

對唔住樓主,off哂topic
除非Trolley d data 未update, 唔係嘅話依個應該係現時最低價….
NVM
可能外國M巾大塊過亞洲版
錯! 我就全部有單據
D Bearbrick 有價有市,點都over 500 一隻
同埋
你Boots果個係night喎
我講香港果個係daynight正路貴啲
我都係用呢間 好好服務喎 除左啲濕星野自己執左 佢地黎搬嗰日成間屋啲嘢都幫我包得好好 包捨個27寸iMac 仲有張玻璃枱 佢喺香港將我張飯枱拆晒件咁包 然後過到黎又可以幫我還原番哂 説明書都無 然後基本上成個廚房幫我由香港搬到過黎還原番哂 一隻碗都無爛到喎 全屋啲傢俬電器 百幾個紙箱 半日就搞掂睇住佢上埋櫃 啲紙箱仲可以keep番黎到搬多幾次屋 好硬淨喎
利申非打手 但嗰次搬野有讚冇彈 我就一件野都無唔見到嘅 連啲師傅都好好禮貌喎 同埋我睇住佢地上櫃同喺我屋企門口落櫃 如果樓主都係成個櫃冇同人夾 有咩理由會唔見野
有咩可能100一隻100%都未必得啦
我報價單都係寫明係包櫃
係1000%
仲未計有啲箱穿窿跌咗啲嘢出黎果啲
你無睇住佢地搬啲野上櫃咩?
點睇?跟佢入倉?等睇佢裝櫃?
我嗰時係佢地搬啲野落樓上架普通貨車 然後車去附近架拖頭連埋個櫃睇住佢地放入去架喎 仲走左幾轉添
通常話免幾多運費only
當時個sales話寫包單包櫃唔會唔見嘢
無白紙黑字講咩都無用
你有齊單同相,上court都唔怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞