今年去完三轉旅行 係香港真係想罷消費

578 回覆
4249 Like 69 Dislike
除番機票酒店幾錢餐?
今年去3次日本,2次泰國
其他weekend就去中國
支持下人地既夜經濟
real
weekday香港搵錢weekend大陸洗最化算
今日日紙又試底
師兄真係識享受人生
我俾三百蚊橋費都唔喺香港俾人呃錢呀屌
我喺香港都淨係食快餐或者兩餸飯
好耐都冇食過放題嗰啲嘢
樓主最尾仲咁好心機打成堆字講香港點垃圾
辛苦哂
啱,留返啲錢去日本食靚野
鐵板燒食晒成隻伊勢海老,再加A5黑毛和牛
呢樣那樣先係兩萬yen 唔洗...
香港可能得幾隻急凍大蝦 us prime 牛
疫情嗰陣時仲有食吓西餐同埋自助餐
因為真係幾抵
而家加晒價
好耐都冇食過嗰啲嘢
去深圳食元素食到你條懵撚烚下烚下咁

攞深圳同呢幾個國家比
屌,講起就嬲
比朋友水左去食 omakase...
兩千蚊食嚟食去都係個兩條魚
嬲撚到我
咪當買個回憶
我想講, 今年只係冇踏足過歐洲, 非洲,
其他洲都有去...... 所以, 香港消費, 有, 兩送飯

連iphone15 pro 黎緊都未必響度買.
老老實實 唔講其他野
香港迪迪尼算係咁
開左十幾年已經擴建左四、五個園區
attractions呢D野唔係話變就變 轉一次分分鐘要停成件年幾
但都唔係冇變過
個太空山有改過theme 鄧梓峰變Eric Kwok 魔法書房換左畫 parade都成日變
你用米奇幻想曲做例子更加on9
佢叫米奇幻想曲 戲名嚟
唔會無啦啦入去變左哈利波特
而且佢係迪迪尼嘅icon之一 定位好似城堡 太空山同帶子王咁
除左上海之外個個迪迪尼都有
唔會無啦啦播第二套戲
你可以話香港迪迪尼又細又貴又多人
但你話佢冇新野無改變就幾唔fair
去泰國唔驚俾人賣咗去KK園咩
嬲佢拆左個巴斯光年
黎緊去今年既第四次旅行

每次去完返黎 都覺得香港食野買野好唔抵

食唔洗多講 大家都明 幾舊水 唔係比唔起 但幾舊水都係食屎咁食 你食埋我個份算喇

買野 我講買衫 dllm 採購係咪食左屎 d款7到送比我都唔想要 仲要個價錢唔平 outlet 仲要同市區同價
每次去3日2夜?
講下去左邊度?
應該要加機場使用稅$3000
你再去多啲等拒絕入境 你到時解釋都冇用
窮撚三步曲係咪泰國日本台灣
屌依個post五毛多到 證明樓主中曬要害

唔撚鐘意香港人出國消費既 一律建議資金管制+封關
上年飲食台依度大把人圍爐打飛機傾香港omakase
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞