今年去完三轉旅行 係香港真係想罷消費

578 回覆
4249 Like 69 Dislike
意大利野已經算岩香港人食,其他真係頂唔緊,日本飲食文化真係好岩香港人,係差杯野飲
Exact7ly 之前仲有連登仔開埋d on撚柒鳩post話咩港式vs日式 竟然港式正評多過日式 真係on撚柒鳩 班撚樣盲撐港式但日撚日就塞撚哂係壽司郎門口 我真係屌你老母 見一隻塞撚住泵鳩一隻
真多假
未開關前carry down落黎
又話去泰國台灣果d 係窮撚?
點知剩係去到深圳?
窮酸到
因為比零售商食左囉 你依家講緊換貨幣去旅行wor
台灣都有好多日本人,可以同時滿足到兩種願望
上次住JR東仲有好多日航囡囡
你鐘意啦下個月我去歐洲
香港都好多自然/水上野玩,但香港人懶,去到外國就焗住玩自然活動先覺得香港得行街ja
睇到樓主講得出呢句 覺得樓主份人講野都幾有禮貌
香港300 走唔甩啦
日式係好食,但連續食好多日既話,大部份國家既人都會想食番由細到大既野,飲食文化唔係咁易轉
台灣
正常發揮 不過物價明顯提升 但不影響消費慾
夜市好食 好多款式 食下熱炒 食下炸野又一晚 
飲完酒去食個宵夜涼面貢丸湯暖暖胃 好舒服
btw 真係好撚多正妹 講緊人妻都好正 目不暇給
勁有即場做愛既衝動
差啲要派出所保釋
質素一如以往 簡單離港首選

香港搵錢易但消費高
所以香港賺錢旅行洗係好合理
個個想去歐美咩
我出差成日去歐洲美國, 講好玩真係不如泰國日本
你覺得歐美好特別咩?
日本平日家常食漬物送白飯麵屎湯煎條魚你食到幾多餐?香港普通蒸個肉餅排骨炒個菜大把人由細食到大喎
好難plan到好似東京大阪咁咁緊湊
揸車得你一個揸又辛苦
搭高速巴/JR又要預時間 有啲地方一日得幾班車
不過四國就少旅客 少人 多郊外景點
即使去啲shopping mall都還可以 唔算太迫
同埋周圍都有櫈 俾啲人坐吓抖吓
好舒服
小心被告煽動
This city is dead
而家個煙花係幾正,加埋啲歌係幾感動
不能同意更多
我去咗兩次加埋都唔夠20日,啲秘景就真係秘到單程3~4個鐘車,近市區嘅又冇乜嘢睇
係歐洲500蚊港幣多數都水平以上
香港500蚊分分鍾都係食屎又唔飽
當得12日
復活節清明請1放6 /佛誕請1放4 /是但兩個禮拜請5放9
夠你去2長2短
機票錢⋯⋯
係香港食一次自助餐都係度 (飛台灣)
你自己留港消費la 我去振興亞洲
唔洗咁燥,十幾年未有最低工資之前保安係6,7千蚊個月12碼
香港真係冇咩競爭力 其實以前都係

只係呢幾年更明顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞