出到嚟先發覺,原來最racist係香港人

267 回覆
1109 Like 55 Dislike
Discrimination定racist呀
屌你老母
又係你隻曱甴
歧視好撚過左膠
你睇英美
又女權 又同性戀決
又黑人權 仲撚煩
上面就話白人,下面就變咗講地區

稍微有邏輯嘅人就知你自己都知自己無道理,所以要轉講法

實際就係口音更受地域影響,種族唔見得有咩影響,有啲白人鐘意領養黑人,個黑人嘅口音都會同佢家人一樣,證明根本無咩白/黑人口音,除非你認為英美澳加=得白人,咁又返返去我問你幾歲咩學歷個point,留意我就無需spin,你越留言越證明我由一開始個point就無講錯
唔好夾硬
連登狗不嬲都係左仔變體
local 都係咁
呢啲地方本身就貴租啦

British racist 冇香港人咁直接/明刀明槍
點都好香港少少
世界最終極既共同語言 「財富」同「權力」

明就明 唔明就唔明
咩平台見到?
咁寫應該可以直接告得
早兩年香港做外資公司有個同事係巴基斯坦人 唔係呢度長大果d
係特登過黎香港做嘢 。我同佢熟左之後有次傾計, 佢份人係長期笑笑口 然後唔知講起咩我講左大概話香港係國際化城市 係呢度無咩歧視啦。佢個樣係即刻勁認真問我 are u serious? 之後講左一大堆佢覺得比香港人歧視既嘢
果日開始正式反思其實香港人本身就係勁撚歧視包括我自己

過左黎加拿大一年 無論生活定做嘢都暫時未試過覺得比人歧視 相反個個人會先入為主覺得你係Local until你話你係newcomer 仲要個個都好nice、 先不論人地內心係點
你直頭係張超雄啦
客觀數據黑人犯罪率高>所以揀白人區住
咁又歧視?
叫啲黑人守規矩咪唔會咁囉
現今世代黑人咪就係唔守規矩先俾人歧視
望下呢度有幾多榮譽白人,其實又真係講得冇錯
我就無歧視嘅,不過同黑人住就唔係咁好囉
住緊果條架有啡有黑有白有黃
過黎溶我喇,好驚呀
傻閪 講緊成區力架
你果d叫mixed 係正常london人口結構
附近多南亞人就不停屌佢哋 多黑人就話雜
基本上口講唔岐視
地鐵得一個位 隔離係南亞印度黑人既話無人埋去坐
樓主日日幫黑人含撚你話呢
拉薛斯特 塞內加爾球星
同意 加拿大人真係唔會歧視我地
反而新嚟加拿大嘅香港人歧視返啲本地人同其他新移民
又話多印度人 又話憎啲韓仔 又嫌多華人
Racist到明明唔係自己地方 都可以歧視可能比你早幾十年已經係度居住甚至係度出世嘅人
明明其他國家嚟嘅人一係好有錢一係好勁 而香港就係stream b easy mode過去 偏偏香港人自以為高人一等
我淨係想揀低犯罪區
但咁岩都係白人區
好racist
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞