[桌球]Shanghai Masters 2023 (38)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
上年世錦光頭仔係打得好既
其他果兩個就…

范爭一贏完佢好似之後都未贏過排名賽冠軍
就知咩料啦
你拎丁同佢比會唔會侮辱左少少
丁26歲 10冠 5q147
唔計亞洲人身份
就算係成個桌球壇史上 呢個成績都名列前茅
之前聽虎牙講波有人分享過佢同丁俊暉出席活動個價應該係七位數人仔起錶(得呢兩個過七位數)

次次見佢返大陸打波唔係去簽代言出席活動就係同老世食飯打golf
應該喺大陸兩個星期搵得多個係英國幾個月加埋
係uk打已經淨係為榮譽
岩岩先開始睇 上次果位斯佳輝 去左邊
無入正賽 qualifier已經出咗局
其實係,丁如果唔係心理質素差根本已經贏咗世錦,隨時唔止一次

其他嗰幾個根本無得同佢比,丁帳篷雖然心理質素唔掂但一講技術就連Oso同光頭仔個班頂級球員都會用佢做例子
咩叫帳篷
大陸直播成日見到
比較個心理質素即
技術上唔比較啦
冰咸呢啲都攞過
其實以世錦來講
淨係得技術根本贏唔到
無記錯畀奧蘇話佢心態唔夠硬正
一吹就冧
佢話佢係中國d 報酬係英國10-15倍嘛
講起就諗番起16年英錦
成個系列都打到一pat 野咁
唯一一場好波就係SF 6-5 贏左嗰年生涯最fit 既Marco……
咁冰咸技術係有番咁上下,至少中上水平,話哂除咗世錦又攞過大師賽冠軍6個ranking title 9q 147

依且佢好多人都話佢打假,如果唔夠勁嘅人無資格學人打假
其實marco都算生不逢時
最最最fit果一段撞到oso 沙比都係顛峰
如果唔係佢都應該攞到世錦
呢樣佢不嬲都係啦
對亨特利果場
開波打左無幾耐就握手走人忝
你地宜家係邊到睇有香港時間嘅賽程表?
官網變到好難用
之前個live scores app 又冇咗
澳洲賽奪冠嗰年都fit
撞正一季五冠既小丁
拎到賽點先但自己隻pink 波in-off
就直落三局輸哂得亞軍

16年WSC SF 對住最fit 時前既沙都只係輸15:17
到16/17 賽季最fit 嗰季,英錦大師賽兩個大賽都係俾火箭擊落
grand prix 就輸自己on9 既,4 個snooker 都俾Ryan Day 反cup 再直落輸哂入唔到Final

講技術佢肯定係top 嗰班
打到16 WSC 既水準點都值多幾個冠軍
不過佢真係次次緊要關頭都係甩碌
而家個官網真係難睇到嘔
好改唔改
賽程我係用flashscore / sofascore
不過佢只係得一個禮拜內
同埋冇得睇每q break
我都想搵一個有用嘅app
我用snooker.org 睇賽程,唔知係我之前較過地點定咩原因
佢show 香港時間
直播就用虎牙apps
如果想睇成場賽事重溫可以上優直播
同鷹王 丁果啲比較
我覺得佢心理質素算好啲架啦
你數果啲
對沙比對oso 我都有印象
(世錦對沙比好記得睇到半夜3-4點)
係輸在對手太勁唔算輸自己

前日鷹王輸比沙比就真係輸自己啦
開波
開波
9估呢cue oso 30分唔夠就斷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞