[桌球]Shanghai Masters 2023 (38)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

好似Mark Williams 嗰陣替趙心童黎香港咁
飛13個鐘黎,到酒店一個鐘就要出發去比賽
一輪遊
唔計場外野齋計獎金都有22500 英鎊
何樂而不為
去到咁遠先算
不過條走線好似不錯
Oso準備triple crown場場都打147
廢老 Triple Crown 先會認真打吓
我剩係諗到佢一個做過單季Triple Crown兩個147

07年英錦四強決勝局對沙比
08年世錦第二輪最後一局對威叔
仲有多一個條款:

最多3個球手贏bonus,可以各自贏得£147,000
如果係同一球手做到6Q 147,就可以贏到£441,000
有一個人拎到都偷笑
咁樣執番局
-6原來依家打緊
硬係覺得依家-6 打波好似嬲撚左個世界咁
丁先係 郁下就發老皮
依局關鍵
咁都贏到
Holt 4:5 Marco
5:5
Holt呢q好癲
拍定手先
驚險取勝
Marco 決勝局好波,豁哂出去攻,Holt戰意好強,難得卡參賽被超19分都唔放棄
有冇師兄可以講解下macro 其實大唔大機會入得番頭64 今年?🙏
好難講
而家排60-64 嗰D 獎金60000-70000鎊左右
Marco 唔知點解爆seed UK 入到SF 既就已經直上top 64
但同樣事但有另一個低排名爆seed 既,都係一樣效果

Ranking 計兩季獎金數
但Marco 係今年再拎到兩年invitation card
上年嗰D 唔計,佢只有今季既分去同人地兩季比
要今年就上番64 係好有難度
反正咩排名都好下年都仲可以繼續打
到下年賽季完個排名先真係佢而家身處既水平
如佢呢兩季最盡都係六十四/三十二強,連十六強都入唔到,上Top64係難,就算勉強護到級都係苟延殘喘
始終都係唔夠穩定
其實今年啲比賽Marco發揮算唔錯
贏過Milkins同賀辛
打梅菲同堅叔都係僅輸
當然同以前嘅佢仲有一大段距離
希望嚟緊有一個ranking event入到四強/決賽
我好樂觀
佢今季一定可以上得番top 16
其實佢今季啲比賽輸俾啲對手最後本身都入到4強
甚至乎今個uk應該會打得好好
睇下我中唔中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞