而家值唔值得入翻 One Piece 漫畫坑?

78 回覆
13 Like 82 Dislike
點先為之有推進
推進城先算?
講過笑話你聽
路飛三色霸氣上巔峰覺醒埋果實
仲要打贏世界最強生物四皇凱多
然後下一章前CP9路奇再現身
居然可以同路飛對拳
打完凱多再過氣角色路奇對拳64波
尾田從前就好鍾意battle break

打打下被中斷/封技/dc, 要人解救同頂住先

佢講明加速,但完全冇加過

而加啲break愈嚟愈勁
要識得停
我追到空島當完
2年前d故事有厚重感,沙之國,空島人民,團隊各自既個人線,全部都好完整,係新世界之後一開波魚人島已經麻麻地,ok當比主角團餵招就算,

直到大媽線個畫風都係卡通得黎尷尷地,總之真係無咁感動
果陣新世界好期待,又有好多超新星
之後見到山治係魚人島係咁噴血噴到貧血已經心諗做乜撚野,又ON9又唔好笑,跟住愈睇愈
頭廿幾期係最好睇,個故仔去得好順暢
之後已經開始唚氣, 就算好多人話精彩嘅cp9篇我都覺拖得太長
好彩我無睇到咁後
經典野 艾斯死 個part 我都無睇
仲停留係d角色未識 開一檔2檔
見到依家 路飛變左肉彈戰車 好膠
咁撚搞笑
路飛俾面路奇用咗1成力啫
海狗王 俾傻狗睇 你慢慢拖 on99
細個睇到天龍人 之後落海底無睇
打算係youtube 重溫縮短版 完全忘劇情
睇住依個timeline圖 都覺得有啲chapter係多得無謂 太長

Water 7 個節奏係最fit, 德島、蛋糕、和之國全部太漫長

盲反到呢你可以話推得慢,話無推進真係完全盲反
人魚島帶出海王
明哥篇帶出薩波同4檔,組成大船團,建立返大海賊應有既基本勢力
大媽篇交代山治身世同路飛山治大升級,同埋拎多塊路標
咁都叫無推進過
成長係一方面囉,後面故事背景都係問題,空島比艾尼路統治,然後大家去解放,睇得好感動,以前既op做到每個角色都有戲份咁滯,估唔到之後d人好似白板角色咁,咩夾心餅人完全唔想知。
要塑造到尼卡係救世主
主角個位置又高左
同埋路飛最後要面對既唔係大將
而係五老星同埋伊姆
第一次雷利係泡泡島咪講左如果你地想知我可以講
係路飛話要自己探索 其實都合理
Keep住衝動咸濕無問題
但以前路飛關鍵時候會知自己做緊咩,依家變左真衝動撚
山治兩年後咸濕到同伴有難都要搵左女先
完全唔明點解新世界前後分別會咁大

新世界前 每篇都令人感動 個世界觀又正

新世界後 完全都唔知做乜鳩

愈做愈垃圾
等緊娜美既真正身世
OP 之後先明白鳥山明究竟有幾偉大…
返工得閒重新睇緊
紅髮咁撚勁, 當年究竟做乜要去東海d濕鳩村落度鳩hea
太多支線呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞