而家值唔值得入翻 One Piece 漫畫坑?

78 回覆
13 Like 82 Dislike

本身冇上網睇連載,跟開單行本進度。
睇到去第101期,啲劇情夠膽死拖足成期書,之後嬲到冇再買。
直至近期見到有個白色路飛出現,就心郁郁想問下大家啲劇情係咪重係咁拖?
值唔值得入翻 One Piece 漫畫坑?

好拖
打凱多打左4年
路飛一拳,凱多噴血大叫,無傷無死
凱多一棍,路飛噴血,有傷無死
就係咁玩左幾年
你以為出左gear5就完?
Nono
同樣情節loop多半年
之後凱多先輸
而家由第一卷睇返,應該差唔多
自己睇單行本都已經好嬲,個個星期追連載嘅人應該會嬲到仆街。
近日睇完真人版,諗翻對上一次被 one piece 劇情打動過係幾耐之前嘅事? 應該係燒船嗰次。
只會愈嚟愈垃圾
定劣嚟
過咗人魚島開始後都係鳩睇算 見到就睇唔會完整追
其實唔係個個星期睇反而仲開心,每格內容太多野

只睇單行本一定睇唔晒D細節。
或者咁樣講,只睇漫畫都唔夠,
要睇埋情報詳細文字版
先可以了解多D呢一集真正講乜

每期只睇單行本,同個個星期睇有好大分別。

尾田期期都更新戰力同加新設定,唔入去睇巴打討論都唔知

凱多後有加速左,同講左好多世界既野,
打架都跳左好大段跑步情節。但劇情都仲係好長。

如果你冇心睇番,不如當垃圾放棄左佢算
唔建議睇
見到有人講30億
四皇
有D想睇返
講起路飛30億先嬲
將四王價錢夾硬除左三就算

冇心睇,唔追開唔好睇,睇左又會屌
個人認為尼卡果實呢個轉折位真係好撚差
由第一話開始睇
睇到3d2y停,咁就very good啦
人魚島,冰火島,競技場島同大媽島完全無推進過劇情,唔睇都無損失
去到象島先至有推番主線
路飛以外嘅線係最好睇
呢個係定律
我覺得最差係象島由大貓講話指南針其實係無用,
想去one piece個島要靠4舊石碑
一個咁大既轉折是但搵個角色講出黎,
真係令人失望…
我就係最近極速追番動畫既人

啲人物個個畫得奇奇怪怪 又多又亂

打凱多打足百幾集都未完

就算成團變到咁勁 都係不停打雜魚拖時間

變埋尼卡果實直頭on9 觀眾就係想睇佢用平凡果實做海賊王

點知佢一開頭食個粒果實就係最勁

結論 新世界後已無one piece
佢上過海賊王架船先知

但.....屌你老母雷利唔講
我睇到大媽篇就放棄左
連凱多係講咩都唔知
可以十年後先再review呢個post
最近好睇左,可能d歷史背景講都無咩好補充了
認同
不過可以睇多少少假草帽團

落魚人島開始就不了
幾秒一話都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞