九巴車廠49歲車長上天台取車 遭倒駛巴士撞斃 同事涉案帶署調查

245 回覆
72 Like 9 Dislike
依家真係多左好多大陸婆 講晒啲鄉下話完全聽唔明
下,條大路左右邊咪畫到,間唔中畫斑馬綫過對面囉
青你匡智校友?
跑道喺公家用嘅嘢,我就會覺得等如普通馬路,一樣有線。

而家上面討論緊泊車位要畫行人過路線,連普通私家車停車場都唔需要嘅嘢,個人就覺得有啲矯枉過正。
究竟邊個撞到?有CAM都出事?
你唔可以只係當呢個係車場, 呢個係工作地點
你代入下自己係一個車長,夜晚去攞車,架車就喺你前面,不過依家啱啱畫咗條新嘅行人過路線,你要行多1分鐘你先會去到架車度,你會唔會乖乖咁樣跟住行?
好多柯南 仲有班傻西卡佬係到

條仆街拉左啦 睇埋CCTV 地板油後車 班泊車仔卡佬真係垃鳩圾
宜家啲車後油地板油都唔肯去嘅
safety policy, 員工守則, 你可以條氣唔順, 但係唔可以唔跟
你嘅例子,我好同意,用途相當明顯,就係教育市民大眾,停車場應該行邊度。只不過放喺九巴呢件事上邊,究竟有冇需要教育專業嘅巴士司機,停車場行邊個位,就變得非常有討論空間
Rip
如果從呢個角度睇,保護嘅喺巴士公司,唔係司機
雙方面嘅, 依家車死個人, 車人個個又俾人拉咗番差館, 公司又可能被告, 就係輸晒
個結果會變咗,
行人通道撞到->巴士公司/涉事車長負責
其他位置撞到->傷者自己負責
青蛙仔隻色同反光帶都顯眼好多
意外係用嚟避免, 無話一定杜絕
巴士司機絕對清楚巴士危險嘅地方以及盲點,就算唔係避巴士世界冠軍,都唔應該令自己身處危險嘅地方
屌你老母你都弱撚智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞