英國公布新一季近萬人申BNO VISA 共15萬人已抵埗

221 回覆
207 Like 7 Dislike
50 萬呢個數字只出現過一次,係當初英國估算5年BNO visa 嘅人數時,「最極端」情況下有50萬人移英,而預期數字係五年30萬。
一個申請一個人。
稅單唔見三十萬份先係最恐怖
本身香港大把外國護照嘅香港人
最緊要交稅呢班 勞動力消費力係哂到
將來個社會得返老人家
香港未去到冇工返,部分冇政治逼害嘅人做 deadline fighter 都好合理嘅

利申識兩個係咁
好正常,對唔少人黎講,英國生活未必容易。但另一邊係美麗新香港,咁相較之下幾辛苦都唔會回流,極其量番香港做下「流動居民」。

就好似上兩代人游水去左香港,係香港生活可能唔易,但唔會話番大陸住,最多戰戰競競番去探親。
最好 但最難
加價就係一個soft deadline, 預期q3 人數會再升。
唔緊要 走一個精英 捉十個大陸仔填補
新增果10幾萬廢老岩岩好抵消移英人口既影響
數字上係Q3, 未計入今次總數。
還有我
比起澳紐加其實英國已經相對少大陸人。
起碼老移民都主要講廣東話。
番香港一轉後,就發覺英國天氣原來比較舒服。
走得快:屌你比人通緝呀? 唔係犯左事一般人走咁撚快做乜野?

未走住:屌你無心走就咪撚咁多藉口啦
一早有BC, 只係返黎香港呃飯食
頂盡幾千。台灣比較難申請。
我本身係美國,去Sydney旅行無諗過自己會返咗大陸咁直頭幾個區大陸化,聽個朋友講有啲新樓仲要係豆腐渣工程黎
501.1跟
咁未即係你同你嘅圈子窮囉on9仲衝出嚟認
放暑假返黎探長老都屈佢地係流動人口
過住來說,第三季起行嘅人應該係最多,所以啲人第二季就申請。

不過而家批出快咗,可能啲人覺得唔使咁心急入表。

另外最近放風加價,所以會有一堆deadline fighter Q3 趕入紙,所以Q3 應該升唔少。
即係45萬人
慘啦
唔怪得之 我層樓得返我同看更啦
原來走哂
即係15 萬個申請就15萬人,唔使乘大。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞