覺唔覺得加勒比海盗三部曲好睇到癡線?_?

88 回覆
92 Like 10 Dislike
depp個地位都幾難取代

terminator既Arnold Alois Schwarzenegger
Mission Impossible既Tom Cruise
indiana jones既Harrison Ford

呢啲系列電影主角演員都幾難搵到人替代
老實講唔係depp哥拍根本吸引唔到觀眾入場
寧願等到disney plus /其他streaming platform上先睇

star wars系列就算撚數
789已經俾迪屎尼搞到爛到冇得再爛
但係早排star wars celebration 2023 confirm左789主角Rey會回歸再拍新既trilogy
我人生第一次喺戲院瞓著覺就係睇加勒比第三集
當時 Keira 超靚
得第一集好睇
Johnny Depp真係好正
第五集搵到個女又殺左佢
周潤發係咪第2集
膠到睇唔落
第三集
一開頭係咪溫泉
冇啦啦多左勁多中式野
成件事好膠
劇情講佢地去左新加坡
多左中式野都好正常
之前有講過㗎
又話搵小丑女出女版
又話搵zac efron做jack
因為以前唔係全cg 好大部份都真係特技化妝 整真既道具再cg執下 好似魔戒到而家我都覺得好靚

而家就可能著件綠色衫就咩都key落去假好多
好似ghost buster同盜海豪情咁
一出女版成個IP即刻死左
認真mode
利申:我做VFX後製 (CG), 有做魔盜王第4集同好多其他荷里活片

你講嘅魔戒係好多特技化妝,但係都有大量CG. Peter Jackson為魔戒開咗間CG VFX House叫 Weta Digital.你無講錯.

但係Davy Jones (同佢嘅全部crew) 由頭到腳都係全CG
製作單位係Industrial Light and Magic.
好撚正
你睇完先講啦
其實當年係迪士尼其中一個機會遊戲改編
同鬼咁多大屋一樣

當時完全不被睇好
覺得海盗同牛仔片一樣又娘又悶實無人睇
點知黑馬跑出

再之後獨行俠就仆街勒
個故事要跟好多次先掂
呢花shall v die
記得第三超悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞