覺唔覺得加勒比海盗三部曲好睇到癡線?_?

88 回覆
92 Like 10 Dislike
世界觀,角色,故事,服裝設計,配樂(Hans Zimmer), CG以至參考左既神話傳說
每一樣element都非常引人入勝
每個角色既motivation都好清晰 ,鬥智情節好吸引
Captain Jack既詭計多端相信都係得Johnny Depp先可以演繹得咁好
同場加映後生既orlando同好撚後生既keira

Barbossa 同Davy Jones既演出都好深刻,個人比較鍾意Barbossa多d
Davy Jones呢個角色都寫得非常好 情深海洋毒撚

個眼神

到左第四/五集都唔缺娛樂性,但真係同三部曲唔能夠相提並論
大家講下點睇
三部曲我唔知睇咗幾多次
不過剪接有啲問題
第一集神作
Keira Christina 好有古典女人味道
Johnny Depp近年真係得呢個系列係收得
細個睇第二集臨尾俾條女背刺之後憎鳩條女
第三集又唔明點解大家好似無晒事咁
yo ho yo ho a pirate's life for me
Keira Knightley
點解2007年既cg靚過依家咁多
同魔戒, avengers史上頭3甲
flying Dutchman
Orlando Bloom 十年先上岸有無載綠帽
潛水艇嚟
好屈
不過我鍾意Queen's Revenge多啲
可以念力控制船
ba lalala balalala bala lala lalala
快呀!FIREEEEEEE條英撚傻撚咗captain我地點做?captain? ABANDONED SHIP!!!!!!!!!!!!!!!
好睇,但係Johnny Depp係咁講savee ,好煩
睇返明珠台個配音好好多,個低沉聲都好好多
鍾意睇有黃秋生嗰集
條英國妹好能正
咁JD本身都唔算係賣座片皇,有性格鍾意拍細野,近年緊加係得細野拍
無可否認呢個系列係佢最高成就
Johnny
又係啲如果播嘅話會坐定定睇嘅片
有次去朋友屋企打機
有條友喺電腦睇,結果啲fd全晚冇開機打,成班坐定定睇哂2-3

跟住有條友話,明明睇過咁多次,都係咁好睇
其實depp唔拍
點解唔reboot呢個系列咁賺錢

星戰又係,2019到依家冇新戲
劇始終冇可能一家大細個個追
但戲兩三個鐘一個故事 吸新fans 又好 賣情懷又得

抵迪迪尼股價插水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞