一人一個你以前覺得會紅但最後冇紅過嘅藝人

781 回覆
398 Like 58 Dislike
星光大道嗰陣以為佢係會一炮而紅
連劉明湘都可以吊打
不過可惜之後病咗 人氣又要重新累積過
初初入英皇 d a&r好似玩9佢咁亂咁派歌
明明第一隻碟(?) 好多都正過d主打
李彩華 何嘉莉真心正
點解我會識呢首歌㗎
呢個真係唔知點解 當年睇星光大道覺得佢會爆紅
樣又唔差 又唱得
入果間公司 華研雖然pk 但做音樂唔太差
衰衰地都捧過SHE 林宥嘉 飛輪海 動力火車果啲 就算Hebe 單飛再捧都紅
但佢好似一路都咁上下 有好聽嘅歌嘅
可能係冇咩個人風格
繪麗奈
唱K合唱歌曾經穩佔頭十
應該背後有人獻計
好難
佢出道佢公司當紅個個都唔鍾意佢
佢公司有容祖兒,紅條毛咩

忽然1周
娛樂頂點
開戲無期 宣傳大減 泳兒遭祖兒打壓
2010年08月13日

入行 11年的容祖兒( Joey)早前宣布同英皇續約成功,皆大歡喜。不過近年深得老闆楊受成寵愛嘅泳兒( Vincy)就笑唔出,事關祖兒約續約條件之一,就係要打壓眼中釘泳兒!
為了一姐祖兒肯續約,楊生即對泳兒閂水喉,年初仍排場十足嘅泳兒,近日助手已由三變一,原定安排擔正拍住霆鋒嘅電影又開拍無期,連新碟發布會都由大酒店變為中環餐廳,仲要同鍾舒漫孖住搞。被祖兒咁打壓法,唔怪得泳兒人氣跌晒 Watt啦!

出道 4年的泳兒, 06年憑一首《感應》為人熟識, 08年與海鳴威合唱《我的回憶不是我的》更令泳兒人氣急速上升,老闆楊受成亦對泳兒另眼相看。知情人士說:「當年泳兒贏咗新秀,楊生一直都冇留意佢,直到佢同海鳴威首歌唱到街知巷聞,楊生先開始留意佢。泳兒好識冧楊生,講親嘢都陰聲細氣,又聽教聽話,之後佢就開始得寵喇!楊生仲叫宣傳部俾多啲資源谷泳兒。」

得寵後囂爆

泳兒得寵後即囂態盡現,人前人後擺阿姐款。據知情人士透露:「泳兒得寵嗰期真係好囂,即時要求三個助手跟身,喺公司見到祖兒都當佢透明,佢淨係對楊生楊太有禮貌,所以祖兒一直視佢為眼中釘,而其他英皇星就埋祖兒堆,都唔鍾意泳兒!」雖然辣㷫公司上下,但楊生對泳兒依然寵愛有加。去年找來彭浩翔寫劇本,搵霆鋒做男主角,打算開戲力谷泳兒。唱片方面亦應承今年會豪花十幾萬在酒店大搞新碟發布會,可惜埋門一腳被一姐祖兒破壞。

泳兒埋唔到堆

上周六( 7日),英皇歌手齊齊出席「新城國語力頒獎禮」慶功宴,大合照時, friend底嘅祖兒同林峯自動埋堆,唯獨無人理嘅泳兒縮埋一角,唔留心真係睇佢唔到!

一姐排場勁

祖兒去到邊都有兩名助手(白圈)跟身,拎獎都有助手代勞,排場十足。

即時打入冷宮

去年英皇已開始與今年 7月約滿的祖兒傾續約,雙方傾了幾個月,到兩個月前終達成共識,祖兒與英皇續約 5年。據知傾約其間,祖兒曾對楊生開出一個條件,就是要公司對泳兒閂水喉。知情人士說:「雖然楊生錫泳兒,但講賺錢能力,祖兒始終係一姐,所以祖兒開到聲,楊生惟有犧牲泳兒。本來開俾泳兒做女主角嘅電影依家開拍無期,新碟宣傳亦 cut晒 budget,連助手都變番一個。」
剛於 7月中推出新碟《預見……遇見》的泳兒,最終屈在旺角唱片店中舉行簽名會,酒店發布會則變成孖住鍾舒漫在中環餐廳細搞。

上週六( 7日)泳兒被記者問到有關電影開拍無期一事,本欲開口回應,卻遭助手及另一英皇工作人員攔截搶答:「一切都要等公司決定!(連新碟宣傳都 cut budget喎,係咪俾祖兒打壓?)唔回應!」
之後記者求證祖兒,其助手亦即時攔截說:「祖兒唔得閒回應。」顯得相當避忌。

泳兒尷尬苦笑
記者問泳兒有關遭祖兒打壓一事,本來想開口答嘅泳兒,被殺出嘅英皇助手及英皇工作人員阻止,全程由助手代答,有口難言嘅泳兒惟有尷尬苦笑。

新碟宣傳縮皮
上周三( 4日)泳兒孖住鍾舒漫喺中環 Backstage Live Restaurant搞新碟發布會,雖然同場有英皇高層吳雨和霍汶希撐場,不過公司只送上價值百幾蚊嘅美心蛋糕。原先安排十幾萬的酒店排場變成同鍾舒漫在中環餐廳搞,難怪泳兒笑得好牽強。

旺角搞豆泥宣傳
其實泳兒的新碟在 7月已經開始發售,不過宣傳欠奉,簽名會更在旺角蚊型唱片舖搞,人流係夠,不過冇排場喎!
個時話周星馳包佢嘛
梁洛施
佢首眼淚的好戲真係好好聽
Mirror Stanley
啲人不停話佢喺大哥哥,識照顧人,形象正面,之後瘋狂吹奏佢係演戲擔當,俾佢拍套台灣劇,viutv再開套野人老師俾佢擔正,唱埋主題曲,之後再整多隻獨唱派台⋯但⋯都依然係穩佔下弦
我記得佢呀,成個唐仔
唔知有冇俾人潛規則
搞緊巡迴,唔紅?
長期病患啊
但係佢好紅喎
但人地紅過,百份百感覺嘅時候超級紅!
好專登下
佢同衛蘭係我細個最中意嘅男女歌手
大個咗突然間就冇咗影
戴祖儀
可惜入咗tvb
我自問 好得很
Sad
記得佢比賽嗰陣話想做娛樂家,對佢印象幾深刻
GayLo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞