正式宣佈香港Rapper係垃圾之中既垃圾。

251 回覆
925 Like 183 Dislike
我冇話一定,我都係睇view數先咁講。同一隻ep除咗TIHK 二十萬views,其他都係得幾萬

“因為政見不同”而離開bakerie到底係邊到傳出嚟,一味都係聽眾噏, 佢自己冇出嚟講過。唔好話宜家邊個夠膽話自己黃,係咁嘅原因嘅當年一早就屌咗,過埋US有咩怕。 bakerie出咗首歌diss,隔幾年先reply人,又唔回應入面啲diss,出嚟鳩噏幾句pick the wrong team。喺我眼中只係pussy。

我冇否認佢啲flow同rhythm係lit,我係認為除咗政見,本身佢有其他問題先會令有一班人唔鍾意佢。
見識少唔洗大大聲同人講noly係地底泥 你要唔要思考自己講緊乜
佢係地底泥呀 做咁耐又紅唔起係咪都係好似其他rapper懶係懷才不遇咁嗰啲閪樣
Ching心水清
yack 最出名首低調系咪又係講呢啲 就算唔講詞 作曲黎黎去去都係好簡單懶係抑鬱嘅結他/琴做底 個beat就好普通嘅 4拍4 無話呢啲唔得 只係香港人最鍾意聽嘅就係呢啲 其他類型嘅rap就紅唔起
想知咩事
唔好同佢嘈啦傻閪一個
最後一首都唔差
見你嗰名同 就知唔洗講落去 每個人有自己嘅taste 你鍾意noly 咁咪去聽 咁我係覺得佢垃圾
佢唔係?你講佢邊忽紅?佢個龜頭就紅 當年出b album嗰陣先叫有啲聲氣
與其話最出名係低調系, 我會覺得係呢首香港人最易入口
新個堆明顯唔同左 style , 加埋 Flash 之後
公道講句,fergus第一隻tape有幾首有polo g味道,新碟有幾首lil baby feel,佢係照顧到香港主流口味得來溝到少少美國hip hop新潮嘢
佢啲歌詞用英文slang直譯要翻譯翻英文先明
條友不嬲 同最鐘意拉一派打一派
生番?
香港rap真係得LMF, Yack同摩四,其他全部同我收皮
連登仔D音樂品味其實同D MK港豬差唔多,黎黎去去唱功、好唔好聽之類。

唱只係樂器既一部分,你聽日文歌都聽唔撚明架啦,咪一樣有好多高質音樂,耳野唔好咁狹窄啦,香港Rapper算唔上高質,但絕對唔係垃圾,上大型音樂節台一d都唔會失禮。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞