正式宣佈香港Rapper係垃圾之中既垃圾。

251 回覆
925 Like 183 Dislike
撚屌靠拍yt 先有人知
根本唔係rapper
matt force,n.o.l.y,yq?
hip hop先最撚勁囉我覺得
非主流除左hip hop之外
有幾多香港玩音樂既人係會出到全新歌?
改下歌詞都仲有既,夾band果D都冇幾多全新原創歌
hip hop真係好多由冇到有
就算唔岩聽都起碼睇到佢地真係創造左D野出黎
冇人欣賞賺唔到錢都仲堅持繼續做先係最難
收皮啦 唱功又冇 聲底又難聽 啲歌詞又尷尬
連個beat都係上網偷返嚟 邊忽勁?
得罪講句 寧願聽mc聽mirror都唔聽佢哋
同埋唔知各位發唔發現 香港紅得起嘅rap全部都係emo野 悶到
一路笑鳩市場唱情歌 一路自己寫埋啲更劣質既情歌
band點會冇
點為之紅得起
Akiko幾好呀
rap到好似隻狗喺度吠咁叫好聽
mk妹食開屎都咁大聲話俾人知
Matt force掂喎
M4gang呢
想與你做愛
Yack Studio班柒頭唱到念經咁
Rap既所有歌keep 住同一個key 同一個flow
完全0層次既音樂,你都咪撚話自己識聽啦
你舉wildstyle yqz做例子都好過
公道講句最多叫唔差 贏唔到台灣/韓國啲rapper
更加唔好話同XXXT呀Lil peep嗰啲比
唔中意聽香港hip hop喎 只係笑鳩佢哋無料
所以主流音樂無班rapper份 而係mc/mirror
NOLY贏唔到?_?淨實力都贏幾班

你攞佢地黎同黑鬼比無得比架啵
你幾時見有白仔Rap得好過黑鬼?(除左eminem)
尷尬囉 乜撚野Noly 佢係有料就紅鳩咗啦
喺大灣區哥哥jackson wang面前屎都不如
笑死 咁mirror全隊咪都好有料?
講馬要跑得快過隻馬?講緊佢哋無唱功聲底差
拎MC同Mirror都夠侮辱呢班所謂做音樂既垃圾
你咁搞人做眾矢之的
咪又係八婆辦公室政治
最後效果係好數白欖
睇佢放出嚟既野都係only 聽公廁旋律性melodic rap
聽既野其實少到不得了
仲覺得自己好好Taste其他玩意識 moody音樂性層次豐富既Hiphop Kanye個種應該唔啱佢
老實講Yqz既音樂性無論放係台灣定大陸都係Top
韓國反而呢幾年冇乜supervise
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞