美股認真討論區 MMMCCCLIV

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
有無睇碧桂園新聞
香港法院一判
外債可以唔還排到最後
楊州炒飯ching
比位上車 大慈善家
恒生指數公司宣布, 恒生指數納入國藥控股 (1099) ,碧桂園 (02007) 被剔走,成份股數目維持80隻 。

國指方面,納入攜程 (09961) ,剔走碧桂園服務 (06098) ,成份股數目維持50隻。所有變動將於9月4日(星期一),即9月1日收市後生效。

恒生科技指數加入東方甄選 (01797) ,剔走瑞聲科技 (02018) ,成份股維持30隻。
知情人士透露,特斯拉的改版Model 3最早可能於下月在上海開始量產,據說價格低到讓人難以置信。

咁冇錢賺架喎
見到咁多熊軍上水 有少少驚
美國遲d ban中國import
營運方針都唔同左
上海廠仲亞洲生意
我仲搵緊3200既呀荔同埋2800既剩女
同埋話tesla會穿100既千升驚西
Meta 淡倉跟進,如果星期二個日有睇post,跟左買Meta淡倉既兄弟,可以留意下

首先呢張圖係星期二個陣畫出黎,星期二個陣,講過Meta個日升番去試長期上升軌/30日線/5日線,如果失敗就會沿住我畫個個橙色下降軌落

咁直至琴日都真係沿住個下降軌落,但琴日連下降軌個底部都打穿埋,原本預琴日應該會有個反彈,咁睇黎Meta走勢比預期中弱,之後就睇佢可唔可以入番我之前畫個個下降軌通道,唔得既話,之後就用個下降軌底部做頂,加埋睇住5天線係咩位,如果你好早就沽左meta,依家應該都有6%以上營利,用put就更多,知可能有人開始想食,比個位大家食完,如果彈番上去可以有位再沽,想食糊可以食

思前想後,決定唔等佢跌到落0.25個個位,感覺今日可能個市會開始出現食糊平淡倉,同埋依家盤前咁跌法,營利去到8%以上,決定提前食糊,如果有反彈再決定重新開倉

平均305開倉,279.81食,賺8.23%,暫時食糊先囉,希望冇做錯
可唔可以一槍打死我
入乜?
Nq 話咁快回調左9%
要今年升既全部嘔返哂出黎
如果呢半季既翼係左薯右彭馬

大家覺得我地有無能力係前4
屌,覆錯
外債唔一定係外國揸架
老老實實 我想睇佢熊3 從此TA連中線都預測唔到
咩升穿位跌破位完全代表唔到牛定熊市
專心月供美股唔好 痛都係依1-2年痛 長線咩都賺返哂
牙納係鏝fans?
今晚大跌會入小小溝貨
境外注冊wtever啦
重點先例一開
今日大量Option平倉, 唔洗睇得太好或者太淡
我真牛喎ching
冇 阿仙奴輕鬆奪冠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞