如果同個女仔冇共同興趣, 應該傾啲咩好?

362 回覆
11 Like 717 Dislike
癡線,我睇返樓主之前啲po,係kam到我冇勇氣睇落去
女人被正常人讚就開心
被你讚應該會覺得好撚心寒
萬一估中只係覺得你喺唔知邊度已經事前起咗佢底咋
當佢五毛熱狗咁屌
和女生剛認識的階段
和女生剛加上微信的時候,千萬別心急聊一些過火的話題,比如上來就問人家-你今年多大了?談過幾個男朋友?那樣很容易讓女生把你當成亂撒網的海王,覺得你很輕浮。

你可以從了解對方的基礎信息開始,比如

喜歡做飯嗎?

工作壓力大不大?

喜歡看什麼電影?

平時喜歡做什麼?等方面來尋找話題。

舉個例子,你打開了她的朋友圈去看,發現她很喜歡吃火鍋,你可以來一句:你可以說:“我你一定是四川人”

“然後女生就會好奇你為什麼這麼說,你們的聊天就在一個愉快的氛圍下展開了...”

通過這樣幽默風趣的表達,女生一下子就被你吸引住了。

https://www.zhihu.com/tardis/zm/art/511764317?source_id=1003

唉....
d 對話...
原來佢就係睇呢啲文睇壞腦
stalker
港女唔識欣賞無離頭嘅笑點如果有條女咁同我講我會覺得呢個人好有趣,唔係死板正經人
老實講,既然冇共同興趣點解仲要夾硬傾
樓主會照 copy 同個香港人講佢一定係四川人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞