進化論已被科學推翻!!!!!!!!

69 回覆
11 Like 188 Dislike
隻是
上帝一次過造晒咁多種元素出嚟
事實係高維度既精神體(神)用泥土(物質)創造人類
重點並唔係「達爾文的進化論」是否正確無誤。

重點係「生物一直在演化,及其機制」是否存在並解釋生物的變化。

正如牛頓物理學並非完全正確無誤,所以後來先被愛恩斯坦修訂。但牛頓嘅理論在大多數實際環境中仍足夠準確地描述大自然。

故此,即使在達爾文嘅論述中搵到片言隻語錯漏,並唔代表生物演化一事為錯。事實上,現代科技有無數地方依賴生物演化。我地賴此追踪病毒源頭,找尋疾病嘅遺傳學基礎,討論兩個物種基因上嘅差距等等。

質疑生物演化嘅人常常提出人是否從𤠣子「進化」嘅問題,其實呢個係稻草人,人當然唔係從𤠣子演化過嚟,只係人同𤠣子好可能有共同祖先。但呢點同生物演化是否正確無關。
又係你條機界賤種開埋啲農場廢po
好地地開PS2 simulator post咪算

係咪要埋d垃圾農場post
所以生命全部都係畸形或者基因特變
又適應地球生存到
弱生存物種就會滅絕
冇counter argument
唔係進化論嘅話 咁樓豬有咩高見
機界賤種出沒注意

各位唔好浪費時間同個入筷子嘅講道理
中學Bio都有教喇
屌你咁撚多字點睇
有教唔等於一定啱
但我覺得自己同黑猩猩真係有d似
呢樣又點解釋
Darwin信有神架喎
猩猩同人類基因有99%相似更加証明創造論先至係正確

作者係同一個人,有99%相似有咩問題,我哋同豬啊老鼠啊都有99%相似啦,唔通我哋又同佢係同一條line進化?進化論點解釋大部分生物都係兩隻眼兩隻耳仔兩個鼻哥窿??好明顯係同一個作者先可以咁樣做,蜘蛛就係最佳例子,多幾隻眼一定比得兩隻眼有好處,但大部分生物依然係得兩隻眼
進化論點解釋大部分生物都係兩隻眼兩隻耳仔兩個鼻哥窿??好明顯係同一個作者先可以咁樣做

唔熟進化論,但點解你前句可以deduce到後句你所提出嘅論據prove唔到創造論喎
稍為讀過下科學都知世界冇可能純粹靠進化論形成
長撚到
進唔進化打咁大段嘢都証明唔到㗎啦
不過自從豆陰出現,有部份人類出現返早現象
駁唔到不如你寫篇文去Nature academy journal 開始為推翻進化論努力啦 我真係唔忍心只有連登嘅人知道真相啊
關anat咩事,係關hominids 同hominin 嘅幾多組基因相似
其實個人唔多信 darwin 但係無最佳解

人類嘅存在—>醫學係完全違反natural selection,
Favourable trait 唔一定pass on 到去off spring, 反而係啲貧血呢樣個樣嘅genetic disease.
咁唔通你本聖經講嘅就一定啱?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞