原來《大熊餐廳 The Bear》第二季喺disney+上咗架

95 回覆
47 Like 2 Dislike
s2拍到同the haunting of hill house一樣,每集講一個人物,然後又係ep6玩一鏡到尾
佢一路講 我都估係, 第3季應該會串連返
勁撚好睇
聖誕嗰集好撚正, 老母啲戲
今季結尾下季應該有好結果
反而Sydney, Marcus, Cousin 有啲暗湧, 有機會係鋪佢地走返Carmy條舊路
Fishes? 我覺得太嘈 d對白密集到我消化唔到
都係Forks個集正d
Chef Terry嗰集已經有張相交代咗
Yes Jeff

再講就變TVB
對Richie個種恨鐵不成鋼既感覺一掃而空
You turned the fucking napkin?
如果Richie train耐少少會再合理d, 依家短短幾日就咁大改變太快
講Richie有天份開竅
Cousin用咗一個禮拜就成功進化
yes Chef!
Jeremy Allen White做天才真係好夾
唔知大家有無睇過Shameless 都係演聰明人
以下有劇透

睇緊第2季,但第1季唔明mikey點解借完咁多錢但走咗,又留返哂比carmen
佢借落咁多錢想同carmy開餐廳,但未開成就自殺
都係情緒病果d野
家族遺傳
得個妹有返少少正常人生
S1 last ep最尾個幾個微笑好relieve, 成季唔係呢樣搞唔掂就個樣奶咗嘢
無跟開新聞,係咪會有season 3
今季用籌備餐廳既過程做主軸
覺得好有心思
少咗第一季一邊煮餸一邊嘈交個種繃緊
有更多時間仔細做character development
觀眾都有時間沉澱下
等吓先,編劇罷緊工
你咁講
有少少日漫嘅感覺
好似slam dunk咁又係一班雜牌軍
然後打到去同山王對戰
carmy舊3星餐廳個老闆娘果幕其實真係好deep...

即使貴為米仔3星老闆,有名有利,登峰造極,仍然去堅持每日去做一件最基本最簡單既工序。所有野都係一句,認真去做好每一件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞