原來《大熊餐廳 The Bear》第二季喺disney+上咗架

95 回覆
47 Like 2 Dislike

https://youtu.be/Gvfl2dYDkjg

個人覺得係近兩年最好睇嘅美劇/劇集
幾難得一季好睇過一季
Love Story
有咩咁好睇
之前係Hulu 睇左
cousin = MVP
呢套野真係估佢唔到咁好睇 可以拿黎做劇集教科書
必睇未睇快d煲
佢冇乜好戲劇性既轉折,主要睇角色之間既對話同沉浸感
好難講有咩好唔好睇就係d角色好睇,演員演技好,拍都好
第一季有集一鏡到底係masterpiece
困集睇左幾次都係目不轉睛咁睇哂
第二季carry果到勁撚熱血
兩季主角崩潰/失控嗰集都好好睇
好鍾意睇成班雜牌軍/失敗者組隊嘅故事
睇住佢哋成長、建立關係係一件好正嘅事
每一個角色都有缺陷、個性唔討好,但係寫得非常生猛

將餐廳廚房嗰種軍隊一樣嘅高壓環境呈現出嚟
入面每一個人既係你嘅同袍,亦都係你嘅敵人,食物成為同其他人交流嘅語言
唔止係煮食/飲食文化,每一個岡位嘅態度,整個都市嘅文化氣息活靈活現

一開始睇好受壓,節奏令人抖唔到氣,偏偏接住落去嘅發展好扣人心弦
Hulu同fx出品嘅劇集好啱口味
上咗d+呢類多受眾嘅串流平台應該會方便睇左
第一季勁正
今季marcus去整甜品嗰集好撚正
一套咁躁動嘅劇,偏偏呢集玩靜
亦都係呢種安寧令佢成個人放鬆左
(算唔算劇透)Marcus嗰集Will Poulter好撚正
外國觀眾都話估唔到佢執一執咁靚仔
Cousin去學做樓面果集最好睇
Cami真係有料
本身求其搵啲野睇下 點知一晚就連追幾集
唔知點解每完一集有治癒感覺 但其實集集都粗口橫飛
只可以話人人感受唔同
去到最後一集會有種豁然開朗嘅感覺
Claire Bear

得佢先開解到Carmy
7 fish dinner個集睇到個人焦慮過返工
睇左第一集,套劇好撚嘈頂唔順
岩岩睇完第6集
你睇完第6集先知咩叫嘈, 可以話係我出世以黎睇過最嘈既一集劇 但個場群戲都應該幾難拍.....
呢個家庭真痴撚線....嘈到我個頭到痛埋, 頭先去左補補眠
又要等1-2年先有第3季
無辦法,咁套野同我好唔夾,睇完個頭好痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞