10首令你走出低潮嘅歌

966 回覆
360 Like 75 Dislike
僕が死のうと思ったのは
現実という名の怪物と戦う者たち
welcome to the black parade
Legends Never Die (ft. Against The Current)
Boulevard Of Broken Dreams
Keep Searching by Happy Republic
hero's come back
敗北の少年
グラウンドゼロ by Radwimps
僕らのあしあと by supercell

特別係頭兩首
HLau - 失落療程
林家謙 - Just carry on(Summer Blues版)
林家謙 - 聽風
林家謙 - 記得
Serrini - 樹木真美
王菀之 - 迷失藝術
張敬軒 - 井
鄧小巧 - 心靈作家
鄧小巧 - 強弱
方皓玟 - 假使世界原來不像你預期
Marz23 陪你失敗
極力推介HLau《失落療程》同埋王菀之《迷失藝術》
你唔講我完全冇睇
陳奕迅-夕陽無限好 (有變幻、感概時聽)
陳奕迅-葡萄成熟時 (有挫折、不甘心時聽)
陳奕迅-開不了心 (不開心、一個人自閉時聽)
陳奕迅-黑暗中漫舞 (回憶ex gf、愛過但沒有拍拖的人時聽)
陳奕迅-我什麼都沒有 (唏噓時聽)
黃明志-伍百 (生活迫人,24-7 hours晚上及凌晨還要做part time外賣,踏著單車聽)
黃明志-胡志明的雨 (回想起胡志明的愛人時聽)
ปรีชา ปัดภัย-กอดเสาเถียง (ex gf 介紹的歌,諗起佢時聽)
失落療程
幾中意佢把聲
生命樹
失戀哲理
赤地雪
心之科學
火鳥(女聲合唱團版)
情歸於盡
葡萄成熟時
一切還好
大吟釀

COLLAR《Gotta Go!》Official Music Video

COLLAR
33K
Views
Apr 29
https://m.youtube.com/watch?v=gR3jaxz3-eA
相信一切是最好的安排
新青年理髮廳 - 由她去罷

https://youtu.be/GVHoGHPUoOQ
天國與地獄 - 鼓勵自己跳出comfort zone
「明日卻留戀 一出去會有新發現
命運不必這麼早結算」

Keep Rolling - AK
面對閒言閒語 做返自己 唔使人點睇

Dont care - Tyson Yoshi
一樣唔使理其他人嘅目光

信之卷 - AK
相信自己

凡星 - 陳蕾
相信自己有能力可以發光

酩酊天使 - Hins
有一班朋友好似天使咁陪住我 走出低潮

佛系人生 - 牙醫
唔需要根據人地嘅標準去行自己嘅路

神奇的糊塗魔藥 - 林家謙
唔需要太多planning 隨心做人

水刑物語 - Jer

人類群星閃耀時 - Jer

全也活過來 - Dear Jane
對得起自己-陳柏宇
https://youtu.be/cczd_wwbAWI
人類群星閃耀時 Jer柳應廷
前排搵返嚟聽,真係正
歌詞都係講唔好放棄夢想。好簡單,但已經鼓勵到我
https://youtu.be/5M3ZAJdLivU
黃金入球
講真 呢隻歌真係單春感染王既體現

不開心便找醫生 吃藥吃到不會恨
但求藍調更興奮 迫我大笑情況更傷感

呢兩句真係唱到果種壓抑同掙扎
Cavetown-talk to me
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞