10首令你走出低潮嘅歌

966 回覆
360 Like 75 Dislike
我的快樂時代
https://youtu.be/uWxIAW5gwd4
All We Have is Now - Charmaine Fong
Kolor 海底隧道
最後有冇實現到
Let’s go then you and I Serrini / 6號
啲歌詞絕核得嚟又好encouraging

未來見- Rb
朋友走嘅話,覺得傷感必聽嘅歌

重生 - on仔
置之死地而後生,捱過咗就係冠軍

窮人的薔薇 - 陳蕾
世界好大,關心好自己,繼而關心呢個世界

尋找隱世巨聲 - Jay Fung
懷才不遇唔緊要,搵到自己先係最重要

Tonick - Tonick
起碼我做過!

海底隧道 - Kolor
黑暗盡頭就是光

臨崖勒馬 - 謝安琪
若未能及時臨崖勒馬,墮下來漫遊頹垣敗瓦

風的形狀 - yoyo sham
乘著那風。沿路感覺。何其遼闊 空曠

一人之境 - 家謙
好好學習與自己相處
樂觀 容祖兒
「誰前行無亮光 似地庫」
密封罩
唔記得咩歌~

離開我得到自由沒關係
GFRIEND - You are not alone
https://youtu.be/UHVbi3GNmiw
逆流之歌
葡萄適廣告

Dear Jane: KEEP Your Passion Alive
https://youtu.be/pbwkuUwrunA
一切是最好的安排

我愛陳蕾
鄭少秋 - 笑看風雲
鄭少秋 - 大時代過客
鄭中基 - 有種
李克勤 - 紅日
忍者亂太郎 勇氣100%
愛は勝つ
黑澤明
當我迷失時聽著的歌

人在異鄉聽,特別有feel
托賴今年年初都叫入到行
仲有漫漫長路,但起碼我依家咁膽同人講我轉咗行
喺一個新嘅跑道上努力緊
其實首歌叫喝采定鼓舞? 我成日搞唔清
Can't take a time. What are you waiting for?
時光不能停留. 你在蹉跎什麼呢?

大事なコト忘れてないかい?
(daiji na koto wasurete nai kai?)
是不是忘記了一些重要的事呢?

何かのせいにして逃げてはいないかい?
(nani ka no sei ni shi te nigete ha i nai kai?)
是不是總在找藉口逃避呢?

仆らがそう感じれる
(bokura ga sou kanjireru)
我們所感受到的,

喜びや悲しみは日々生きるためのスパイス
(yorokobi ya kanashimi ha hibi ikiru tame no supaisu)
喜悦和悲傷是生活中的香辛料.

Yes, try to try, keep moving on
是的, 不斷的去嘗試, 勇往直前.

そうでもしなきゃ can't see the light
(sou de mo shi na kya )
若不這样做就不能看見那光芒,

元も子もなくなって本当にただ痛い目见るだけ
(moto mo ko mo naku natte hontou ni tada itai me miru dake)
白忙活一場到最後只是遇挫受傷.

Just hold on tight, It can be all right
堅持下去吧! 這一切都不會是問題的!

We take it back 取り戻すのさ
We take it back (tori modosu no sa)
We take it back 要奪回一切

过去の自分が今仆の土台となる wow
(kako no jibun ga ima boku no dotai to naru)
過去的自己是現在的墊脚石

https://www.youtube.com/watch?v=UpLUvDdwdwk
五月天 乾杯
當年畢業 入唔到大學 覺得人生無咩意思
有佢提醒我仲有班朋友同學
愛是不保留
都估到連登仔一定揀依首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞