以前啲港劇真係好好睇…

344 回覆
152 Like 36 Dislike
鐵馬尋橋除左鄭嘉穎一集由拜師到打贏攞冠軍 同之後亂加胡定欣三角戀之外 其實各方面都唔錯 尤其係選角 幾個兄弟姊妹唔洗講 向佐個角色完全係跟本人抄出黎咁
林嘉華 蔣志光 湯盈盈個角色都好岩佢地做
我覺得第二集城城首歌都好聽啲
衣冠禽獸都要有衣冠果種斯文書生格先得 而家無咩邊個有
以前演唱未必一定外型好掂 但一定有佢果種特色係度
無人講金枝

https://youtube.com/watch?v=TQOweyXr7_Q&feature=sharea
如果論 好多野都套用到
大唐雙龍傳應該係我睇過最鐘意嘅tvb劇
以前啲劇情係拍出嚟
而家多數係用角色對話再插幾個零碎片段用口講出嚟
加埋每集平均回想十次同偷聽五次.....
創世紀1
笑看風雲
係伊面同松松面前所有bad ending cp都收皮

流金歲月
就係好鍾意 三首歌到而家都覺得係最好聽主題曲插曲片尾曲

烈火雄心2
結局當年喊到透唔到氣

第三類法庭
而家d人想學咩叫黑化就學野

黑夜彩虹
程至美同蔡少芬真係拍到好甜 補返壹號皇庭V個遺撼

雙面伊人
其實成套野唔洗用腦好straight forward 但就比tvb拎黎拍on9劇ge借口

王喜d紀律部隊片好正 除左烈火雄心
緝私群英 吾係差人 雷霆第一關 刑事情報科都好睇
EU超時任務
近年最後一套好睇嘅劇,又唔係濕鳩happy ending
邊到有得睇?
前幾年先睇義不容情同大時代
真係追到停唔撚到
當時夠膽寫死子華做bad ending幾深刻,可惜最後群眾壓力,即刻補拍另一個結局
我係鍾意甜孫爺爺
亞視唔係重播舊劇,亞視係連新年煙花匯演都重播。
衝上雲霄,溏心風暴同法證先鋒系列
細個好鍾意睇縱橫四海
記得同阿媽夜晚12點幾一齊睇
大鬧廣昌隆仲好睇啦
有套林峯苗喬偉徐子珊做嗰套都勁正晚晚追

有套冷門啲方中信做,背景廣告公司嘅都好睇
強姦一秒都冇
會~掛念就承認太掛念
在我得到整個宇宙突然懷念你
我覺得
大鬧廣昌隆好好睇,最後都幾撚感動
邊度睇
估到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞