睇咗幾個月 終於知道淡淡想要咩

88 回覆
71 Like 76 Dislike
自己搵 google下有咁難咩
都未開始跌,你咁驚做咩?
就係唔難....
要自住就唔好諗投資回報

人地講家庭中位數去除樓價唔係淨樓價
如果中非樓價係hkd1000/呎已經係貴絕全球
人地咪講咗平均樓價中位數囉 你睇咩
17 18年果陣 將軍澳納米新盤 首期大約一球 一過SSD即賣都淨賺一球

依家點炒
據該研究所的2023年亞太地區房屋可及性指數顯示,新加坡私人房屋的中位數價格為120萬美元(新台幣3689.7萬元),而第二名的香港為116萬美元(新台幣3566.71萬元),雪梨以98萬美元(新台幣3013.25萬元)排名第三。新加坡私人房地產市場近年皆有所成長,2022年價格上漲8.6%,2021年上10.6%;而香港去年則下跌了8.7%,回到了2017年的水平。

我既報告係講私人房屋中位數

你既表格新加坡5.3係打埋祖屋落去計rank
你是咪on9??
新加坡九成人住祖屋 香港得4成人係居屋/公屋
廢人
積極搵錢比老細洗同供樓
我就覺得呢d叫on9
本身努力咗果part可以自己洗
仲好意思笑人租租賺錢幫人供樓?
租咁平仲咁貴買層樓消費者角度都係戇居啦
依家先知會唔會太遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞