睇咗幾個月 終於知道淡淡想要咩

88 回覆
71 Like 76 Dislike
又係嘅
公司福利俾埋地方我住又真係連被騙嘅資格都冇
你又慘啲嘅月入10皮連最基本嘅房屋福利都冇

我第一次見俾人呃都咁自豪嘅人
東張西望應該訪問吓你
圈子問題 我自己幾間鋪10幾個同事全部都係業主
有居屋有私樓 我都未聽過人呻
淨係有叫我加人工
我叫佢地自己搵 劏多幾個水魚大陸客拆多啲佣俾佢地
一路加息 佢地一路更加積極
公司6月份對比啱啱開關頭一個月
大數增加咗270%

利申:開藥房
咁咪好囉 專心打呢份工一世
炒股票輸1球 =》跳樓都唔掂
買樓輸一球 =》冇事又加人工
再屈鳩人哋公屋仔
我都想中六合彩一億頭獎
但係我從來唔買六合彩

自己參透下
https://www.hk01.com/地產樓市/824853/財團高市價五成誘小業主沽貨不果-土瓜灣舊樓收購宣告失敗

再俾個新聞你參透 市價8-9k 16k收
一樣唔買 升值咗都唔賣???
都係嗰句 分清自住 定投資
投資去財經台啦
你問10個業主超過一半都冇諗升值
買得樓自住都係想安居安業有個穩定居所
特別舊樓住咗廿幾三十年 屋企有老人家70-80歲
你升值300%400%人地都係唔會賣

一來冇曬麻雀腳二來風水唔好 心理問題 好容易好多病痛
賣唔賣同想唔想又係兩回事黎既
正正就係回應緊樓上個巴打
話個個都“想”升值
但真係升值/貶值 都唔會無啦啦走去賣自住樓
既然唔賣 諗得通既話 根本升值/貶值諗黎多餘

人地講自住 成班乞衣就講回報
未較啱channel 好難對話
師兄原來係遊客區開藥房 mk定tst定銅鑼灣?
出嚟9up個班根本唔係真淡淡,只不過係永遠買唔起樓但又想睇人仆街個d

真係睇淡e家應該係討論緊d錢放係邊好,咩都平得美股暴升。
邊洗討論 all in定期咪得囉
買美股指數死撚緊 RSI嚴重超買
準備調整週期
幾時會到調整週期
今年內 唔一定會跌 可能橫行一段日子
用時間抵消
淡淡就話唔買樓等佢跌,得把口無野做到

樓好就唔同,睇好嘅咪出盡力去掃囉,一放盤出黎就掃,掃晒啲盤佢,咁樓價實升,一個星期就可以收淡淡皮,又有得賺

市場就係咁簡單,無人可以同錢作對
咁就要等取消辣招啦

好多私人細財團 除咗早年買落一堆住宅單位
呢幾年太多錢要投資都係集中劏工廈 活化/重建工廈
搞studio 搞咩共享工作坊
原來係專劏大陸佬嘅同路人,唔反你了!
同你老母咩最憎曱甴YS
YS最憎大陸人,你就見一個大陸人就呃一個,目標一致
辣招對樓好跟本無影響,好多盤(可以介紹俾你)由高位都跌咗15%,夠比辣招,唔講咩買賣公司呢啲行野
跌咗係市價都跌咗 唔係慳咗
買賣公司仲好笑 一開波30%轉名入公司BSD係你俾定賣家俾??? 露曬底啦 唔好出黎柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞