深圳萬象食家商場。陶陶居午膳。香港倒模商場真係零Fun

185 回覆
82 Like 584 Dislike
香港窮鬼商場
其實唔係好明連登仔嗰啲邏輯思維,人哋深圳的而且確係發展得好,香港的而且確係好撚鳩屎好撚垃圾,10幾20年都冇進步,落後呢個係事實,唔需要質疑,但係你啲連登仔就鍾意轉移視線,攞人哋啲衰嘢嚟講,臭蟲論,而家人哋講緊話香港落後,當然自己都係香港人有心態去撐自己嘢係好正常,但係屌你老味唔係垃圾都照撐㗎嘛,要改變之前必須要承認有嘅錯誤,如果盲目喺度撐,仲要話香港好,我一啲都唔認為呢啲人係真係為香港好,只係喺度自己為自己打麻醉針呃自己

唔係話撐樓主呢啲比較挑釁性嘅行為,但佢講嘅係事實,香港呢個地方真係好撚垃圾,唔該唔好撚再喺度盲撐,唔該掉咗嗰份十幾廿年前嗰份優越感,唔好阻住香港進步
劉馬車咪又係好人好姐
咁你唔跟佢上去?
人哋高鐵程錢都貴,唔平架
第一,我唔識佢,第二,有返過去,暫時深圳同香港距離10年啦,你唔好撚同我講啲乜撚嘢黑龍江啊乜春偏僻嗰啲地區,而家同你討論緊深圳,你都唔好攞人哋啲衰嘢嚟講,而家係一比一香港比深圳,你鍾意拎啲衰嘢嚟講,我都可以話香港日日劈友,唔撚係轉移視線就代表你講嘢係啱
連登must 反
Condom手粥更加應該比人打到仆街
只要你有錢/物業係大陸 你就會明 佢啲野幾咁落後

只要係關於消費 比錢嘅野 佢係方便過香港
今晚會喺攝影台出街
優越撚又燒cpu
咁不如調返轉咁問吓,香港有啲咩好?
就連最有保障嗰啲醫生律師行業
我話你知全部都係鳩撚屎
外判文化,工人式洗腦垃圾教育,劏房,空氣臭,地方迫,政府工養懶人鍾意點加就點加,嘢食貴,$60$70食完個碟頭飯嗱嗱聲走,仲有呢啲仆街連登仔文化唔認清事實仲喺度打飛機話香港好,不如你數樣好嘢嚟聽吓,同埋有錢去邊度都好,呢個真係係人都知,但係香港真係大不如前,就連醫療體系,法律嗰啲而家都已經傾斜晒,醫生就淨係搵錢,根本就唔係醫病,法律就更加唔使講啦有錢有權力鍾意點講就點講,咁借問聲你班連登仔仲有咩可以打飛機?
咁點解仲要山長水遠走上去食
首先比醫生醫療 救護車1上車就要比錢先 仲要只收現金 醫生 到今日都仲係會收利事 收左利事同唔收利事嘅分別就係 用心啲睇你 用藥都會睇住你身體黎開 隊都唔洗排 仲有 如果你要入院 你唔識醫生 唔使旨意有床位

律師 係大陸做律師 係一啲都唔值錢 可以講冇乜用 你識警察除時仲有用過識律師

外判 大陸一樣有 仲加衰添 有事完全扯貓尾 (萬象食家隔離村有版睇)

教會 洗腦幼稚園開始到小學 日日都要播歌頌黨同中國嘅歌 中午返屋企食完飯 返到學校最小播半個鐘

劏房 唔係話大陸冇 只係大陸有村屋 租平 1房都係千幾蚊 (人地 地大冇得比)

空氣臭 佢地轉哂電車 空氣真係比幾年前好左好多 但衛生意識完成冇變

政府工 其實大陸政府工仲撚hea 你可以隨時出黎食飯 打牌 同上司好啲 完全唔洗做

到香港有咩好? 香港其實唔算好 但有啲野相比起大陸 真係好佢唔小 屋企黎講 去水嘅隔臭 電 香港指定3條線 大陸好多時佢都唔知咩叫安全 用哂花線接電(電線入面唔係銅線 著過火) 用到就得 煤氣政府同外判強逼人安裝天然氣 有咩事 就扯貓尾 冇一個部門承擔責任
DLLM 褲都除埋
預製品黎 香港周圍有得買
傻鳩樓豬
賤畜華唔敢覆
抵佢全家生癌死
窮撚先吹奏深圳,我去開上海北京,但係屌你老母大陸連冷氣都搞唔掂,點屌贏香港啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞