IVE電腦及電子工程高級文憑

113 回覆
4 Like 19 Dislike
打算報Pt IVE電腦及電子工程高級文憑
DSE 5條2讀會唔會吃力?
ive神科 電腦及電子工程 cee

成科冇考試 輕鬆畢業冇難道

想入大學又得 四成幾人入五大ugc
想要hku offer易過食生菜
G持
去IT台問好啲
垃圾學店cert
如果數學差就唔好讀呢啲科
想問日間PT 上堂時間係星期幾多?
要問會員@咖啡茶或我,佢就係喺沙田教CEE
要出時間表先知,但係咪要俾完錢先知時間表啱唔啱,到時唔啱點算,有冇得轉時間上堂
電腦及電子工程唔係IT 係工程科
IT淨係得軟件

cee呢科係包晒軟件同硬件都會學到
硬件有門手藝唔怕比人淘汰
ive cee呢科冇乜數計 成個hd得一科工程數學要讀

呢科冇數學入學要求 成個hd冇考試
姐係淨係交功課就畢到業
相對其他建築系工程易讀好多
ive都學店 有晒政府資助
hkcc同space 一個hd 13萬

ive一個hd先要6萬 價錢平一半有多 升埋八大畢業total都係14萬

ive cee有埋香港工程師學會認證 學校仲包埋實習搵埋工比你

邊間先係學店自己諗
cee夜校 你報就快d報就收爆

btw半供讀就一定會辛苦
好就好在冇考試 你交齊功課就畢到業
呢科其實唔錯
第時撈IT 又得,撈telecom networking 又得,走去做electronic 又得
電子全部科都要用到數學,除非你主要讀電腦嗰邊
ive cee係電腦工程 同埋hd level冇乜數學要計
成科冇考試 淨係做功課同project 相對容易讀
如果你要升上去大學讀電子科,數學差根本讀唔掂,剩係讀電磁波都讀到嘔
咪讀E科 ,出黎真係乞食,
It 又夠讀program 人黎,工程又唔夠大電黎,
讀大電你到時易搵工好多,
考埋a,b牌點都好景過電子,
依科開黎真係誤人子弟
HiDIP jama,讚乜鳩都無所謂啦
佢原來喺度教既
我喺度讀緊PT,可能識佢
都係個句 有得入好過冇得入

cee呢科近電腦工程 主要都係入ce
呢科入ee ie ce 連computer science都入得
位多所以升u率好高
咩叫唔夠大電黎
兩個行業完全唔同喎 冇得比較
cee呢科就係咩都讀d 出路先夠闊

因為cee讀過晒 大學可以再按自己興趣能力再決定入
電腦工程 電子工程 資訊工程 定係 計數機科學
升U率高,但讀唔掂都多,就算拉車邊畢到業,但second low又難睇
咁你又唔好睇死人

都係個句 有得入好過冇得入
擔唔擔心無客讀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞