內地網民盤點「香港窮鬼」深圳遊熱點

252 回覆
43 Like 153 Dislike
嗰啲唔係香港人
哈哈
有真名
不會出現在人面前的哥布林才是好哥布林
幾錢都唔食
29 Aug 2014
【本報訊】內地來港定居、並於荃灣名校讀書的中三男生,聲稱因就讀男校對性好奇,於今年五月十三日在九龍灣晴朗商場的扶手電梯處,以手機偷拍一名十五歲女生的裙底春光而被捕。涉案十八歲被告黃耀華,早前在觀塘法院承認一項作出有違公德行為罪,昨被判接受十二個月感化令。

風化犯黃耀華
我淨知深圳同事每星期黎香港買餸買米買油
大部份有仔女的同事黎香港買奶粉
香港人就衝上去食元素表。。。
上面啲商場根本唔for 平民消費。。。
去大陸做野一定會屌女
屌大陸女就會帶佢去d所謂高級餐廳
兩個人埋單500幾蚊 條女成晚就會好聽話
係唔係得廢老,雞蟲,00後會上去?

真係佢嚟?
條友智商交太多稅
29 Aug 2014
【本報訊】內地來港定居、並於荃灣名校讀書的中三男生,聲稱因就讀男校對性好奇,於今年五月十三日在九龍灣晴朗商場的扶手電梯處,以手機偷拍一名十五歲女生的裙底春光而被捕。涉案十八歲被告黃耀華,早前在觀塘法院承認一項作出有違公德行為罪,昨被判接受十二個月感化令。

風化犯黃耀華
去土瓜灣企街食兩餸飯行公屋樓下嗰d叫咩
佢無否認過佢窮
點解知道係樓主
佢地應該係認為 去深圳既香港人都係窮鬼

有錢既香港人 應該去日本, 韓國, 泰國, 歐洲之類既外國旅行
好真實!
就算係有錢藍絲, 都係去日本旅行多

真係未見過有錢香港人 會去大陸旅行
佢專介紹啲拍烏蠅嘅美食
屌你老母咩,咁話我地喎,你地好好咩,月薪得4,5千人民幣
因為呢幾間商場 係專做香港人生意
本地人一般唔會去

自然賣到貴小小, 想呃鳩香港人既錢
係香港有消費能力嘅
就算住新界都唔會去深圳
中國深圳嗰班嚟度窮遊 去香港買民生嘢大家樂食飯
見過踩完單車係香港買袋麵包就走
大陸人心態係咁

佢地覺得自己去香港旅行, 是救世主, 救香港經濟
香港人去大陸旅行, 就是一班窮鬼, 阻住大陸人正常生活
你問吓佢囉

我問左好多次
佢無否認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞