香港粵劇粵曲/戲曲、早期歌影視娛樂文化討論區 (8) - 仙蹤再認:白雪仙

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
https://youtu.be/kogXzt30KC4?si=hG-uheLI4yb9-w-g

一年前的訪問
唔知同聽晚果個有無分別
新光戲院大劇場呈獻潮拜開運王
補圖 自己幻想下 服 妝 背景 都轉返 應該正好多

我一早話撚咗,而家呢個金像獎,除咗終身成就獎同專業精神獎,其他全部垃撚圾圍爐小圈子嘢
睇左陣就無睇晒
點解咁講?
余香凝都唔差呀
引用薑巴評 現時歌影視/娛樂圈 其中一句
"蜀中無大將 廖化作先鋒"

我又補多句 即刻咁講

唔係唔差 係入選作內的確可以講最好(雖然我係支持鐘雪都係咁話)
但係未有一套紅起的代表作 可以出到去 更似係圍爐 有朝一日乾晒水 煲燶野點算
大師都好dum本
買飛每人送兩本著作
同你諗法一樣
而家電影產量減少要推阿豬阿狗上台
夾硬頒

其實全世界都係咁撚樣
不過睇返咁多屆影后
楊千嬅先係最撚on9

魚香茄子我又無乜意見
我明咁咪希望之後多返d競爭
宜家多左好多香港人睇呢類社會議題電影
都好多年囉
依家個市道,開得成戲嘅一係就大製作中港警匪片,多budget但無創意老撚土。一係就政府資助首部劇情片,個個新導演驚一套收皮,拍咗自己鍾意嘅野先,清一色港台風格社會片

90年代嗰啲中成本娛樂片冇哂,莫講話永盛,二友、UFO嗰啲風格都冇咗
雖然依兩年不日成婚都有返啲依種風格,但俾宣傳玩死咗
而家話呢啲不嬲都係畀面派對嘅show係圍爐都會變做唔撐本土
佢都成日印好多呢啲書仔場刊 告別前一點心意
都唔係今時今日圍爐,嘥氣,香港歌影視而家一早已經支離破碎曬,但係又要同香港本身一樣,已經玩撚猿咗但係都係要日日吹到重有排玩,口號吹噓式經濟

余就做model成就重高過拍戲,唉我都係話全部老舉埋年啦屌
始終市場太細,香港人又唔鍾意睇返本土野
嗰邊娛台仲有人提tvb
而家影圈隨時仲霉過tvb
Mirror上fox5 就打撚晒飛機
搵新導演開戲有資助
真正有能力開到第二部先係勝者
新聞女王就知拍俾大陸人睇
佘詩曼勁多廣告
我都好期待呢個小妹妹,究竟佢可以成長到乜嘢程度。不過暫時睇佢瓣數都幾多,可能會影響到佢飛展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞