香港粵劇粵曲/戲曲、早期歌影視娛樂文化討論區 (8) - 仙蹤再認:白雪仙

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
教會買咗吖嘛
仲以為有得傾合作…..
佢一話賣盤就已經知道一定收皮啦

不過都老實,繼續keep住新光基本上主要都係因為情懷,實際講以新光咁多年成個硬件配套,run住新光係好撚重皮,類似而家啲餐廳狂執咁,圍唔到皮根本。同埋去政府場做,有政府打理啲場,又唔使交貴租,等等等等,八和同大師都肯定有計過曬數

但係都係嗰句,阿姐、家英哥、輝哥、八和、大師等等眾人合力守住咗新光,起碼都叫做延續咗新光多二十年,都已經功德無量架喇
都係嘅,始終長貧難顧

真係如谷導之前喺節目度講,香港依家係消失嘅年代
我睇左阿Sam尾場

唱到十二點

今次同上年啲歌都無乜分別
大家都係睇情懷

可能會同爸睇棠哥
不過我唔太熟佢有乜歌
好唔開心呀

之前睇報導大師又話同教會傾下

點知傾唔撚到

西教會
我一早話撚咗啦
@李清

呢樣嘢我更加一早話撚咗
我睇咗頭場,嘉賓龍婷
可以用來做開場白 👀
唔好啦,呢啲好私人的摘要
舊年啲嘉賓正啲
有張敬軒,我睇個場有serrini
https://youtu.be/wnYegdkTbFk?si=iNqnavnsd0q1-4Jp

小林兄可以做吓功課先,呢個post之前都有好多巴絲留低咗好多介紹。慢慢欣賞
支唔支持呢啲嘢,冇得迫啦
呢兩個都....
我開過帖

葉振棠音樂臺
https://lih.kg/3037216
Bookmark
https://youtu.be/oVxmQjYBMIg?si=nFBATuASoAyPv8hT

應該仲有碟出(最後一張)。真係功力深厚,聲音依然都係咁好聽,期待之作
JOHNNY IP - 葉振棠 80慈善籌款專輯 DUETS (CD)
Language: Cantonese
Usually ships within 5 DAYS with TRACKING NUMBER

而其中最大目的便是回饋社會,除了棠哥不會收取任何歌酬外,所以收益在扣除開支後,
這張「80」專輯餘下的收入便會全數撥捐奧比斯眼科飛機醫院

棠哥已經正式宣佈因年事已高關係,這張《80》合唱慈善專輯將會是他最後的一張個人專輯。
而專輯更只會限量印製五千張,絕不加印,極具紀念及收藏價值。

葉振棠慈善籌款專輯
01《忘盡心中情》葉振棠.劉德華
02《大內群英》葉振棠.譚詠麟
03《誰知我心》 葉振棠.葉麗儀
04《找不著藉口》 葉振棠.陳潔靈
05《戲劇人生》葉振棠.夏韶聲
06《醉凡塵》葉振棠.張衛健
07《我來自潮州》葉振棠.Joey Tang
08《我來自廣州》葉振棠.雷有輝
09《太極張三豐》葉振棠.米雪
10《大俠霍元甲》葉振棠.梁小龍
11《難為正邪定分界》葉振棠.周吉佩
12《笑傲江湖》葉振棠.李佳

Bonus Tracks :
1《這首歌》葉振棠
2《你是我的眼》葉振棠

感謝薑汁兄指正同埋提供
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞