YouTuber再測台軍三級抗彈板能否抵擋解放軍5.8mm 現役子彈 結果一發擊穿!

172 回覆
88 Like 4 Dislike
而家明顯標準過時
兩邊都係貪污,真係打既話會唔會係兩邊係互擲石頭,全部用兩野就壞,分分鐘連把軍刀都係流既,要徙手打
講咗美軍唔係用 Nij 標準, 佢自己有一套標準, 防護級數畀 Nij level 4 略高
段片咪證明左LV3冇用
LV4 先夠用
就係拎塊高一級嘅板比人睇,其實高一級已經擋到
國軍連咁都唔肯upgrade
其實貴唔貴都係後話,而家連士兵條命都保唔到
咁大生意,唔打仗就無人知,又可以發大財
講咁耐連條cat止血帶都冇條 畀人屌到反肚先搞咗個人急救包試用, 但軍官叫你“配備“ 但唔好拎嚟用, 所有裝備用嚟“高裝檢” 扮嘢用

前幾日榴彈砲爆炸炸斷兩條國軍隻手, 啱啱有條兵仔有自購兩條cat止血帶兼有自學tccc, 先救得返兩條友唔係一定死梗
共軍無錢打你先咁講
激撚死
玩泥沙咁款 含得能
呢單嘢台仔都睇唔過眼
你就扑埋去幫國軍含
根本世界大部分常規部隊基本係 Nij Level4 或同級, 台灣國防部仲喺度亂吹 有個柒頭少將仲話擋到7.62mm, 中共5.8mm 唔撚使驚
共軍來了我帶路
黃埔
有美國佬照,洗撚買靚野咩
Level 4跑唔跑得郁?
同你一開始講要兩塊同level嘅講法都已經唔同啦
主要都唔係捉國軍偷工減料,拎同級嚟比較做乜
台灣用嗰個標準根本就唔係美軍標準拎law enforcement 標準整戰場垃圾然後話自己合乎規格
而家台灣仔係畀靚野錢買垃圾
拎錢去買防彈板不如同美國佬買多幾支導彈
步兵炮灰嚟咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞