YouTuber再測台軍三級抗彈板能否抵擋解放軍5.8mm 現役子彈 結果一發擊穿!

172 回覆
88 Like 4 Dislike
你講呢啲有咩意思
老解就係用5.8mm
你塊板擋唔到,就係擋唔到
而且美國貨IV級只係你三分一價錢,反而擋到
本身台軍將領就9up話會擋到5.8mm
結果依家打臉
板有分好多種 佢又唔係剩係入lv3既板
唔同戰術要求 配備唔同既裝備好正常姐
而家最大假想敵係支共
然後啲板擋唔到支共啲彈
個標準冇問題?
都未同你計貴三倍防彈能力仲低啲呢件事
你如果連突擊兵都叫佢裝舊重到死人嘅IV鋼板
隊軍隊唔使打實輸
防彈裝備本身就有重量同防禦平衡要揀唔係一味追平同只追防禦
所以好理解點解會有人支持柯P
4萬台幣買返黎 衰過50人仔買大陸鋼板 你仲同我講戰術需求
條片重量都話差三支水
而家半桶水到粒子彈留係肉體入面仲衰撚過唔著
你咁都幫手兜真係去國軍見工算啦
家陣3班人擺到明都係垃圾黎 上到去都係鬥貪得多錢等死
之前睇到台灣個單空軍失事 就知道台灣已經貪到失晒控 仲話抗中保台 晒鳩氣
都係果句 你問點解班美國軍企到而家都只會死跟NATO標準
而唔係諗假想敵有邊啲攻擊
本身班美資軍火賣嘢有好多會係賣俾本地民用係火場燒吓槍守吓屋企
唔會諗到如果對面個個用7.62x54R/7.62x39/5.8mm之類會點
藍黨毫無競技力
有第三黨搶到黎做好事黎
唔好同我講咩柯P 藍黨賣共做到會末日果啲
拜登做都話世界末日啦 咪一鳩樣
問下點解美軍一般士兵全部level 4,台灣就著level 3
班台仔都狂屌既野 班精神台灣人走去撐
因為白人既命矜貴過 黃種亞洲chingchong囉
家下係片主話台灣仲跟緊個廿年前既標準黎對抗中共係不合時宜喎
貪污都唔理喇 你家下咁樣真係防流彈就算咩
難怪咁撚多投降黨,根本一早知道國軍不能戰
依家係和平保台,抗中保台一早唔存在呀
之前架黑鷹炒機死左8個人個單野

國防部參謀總長沈一鳴2020年1月2日搭乘黑鷹直升機,飛往宜蘭慰問官兵途中,在新北烏來山區撞山失事,機上8人罹難。監察院認定空軍氣象聯隊第八基地天氣中心主任任亦偉、戰術管制聯隊戰術管制中心管制長周士凱有疏失,提起彈劾。懲戒法院日前判任亦偉休職2年;周士凱則因違失事證不足,不受懲戒,可上訴。

全案事涉國防機密,懲戒法院不公開判決,無從得知詳細理由,但據悉,合議庭認為任亦偉未透過儀器交叉比對雲層分布全貌,即告知山區有雲但不影響任務,使得飛行員在資訊不足下誤認可目視飛行,最終導致撞山悲劇,機上機組員與將官共13人,其中沈一鳴等8人不幸罹難,軍心與民心因事故浮動,違失行為影響非輕,評議後判休職2年,期間不得敘薪,期滿可復職或調任職等相同軍職。

貪到出晒面都可以無後果既
係咪等於美式嘅level 3?
台灣邊個上台都要討好地方黑道同軍佬

藍綠連交通安全都怕得罪人唔敢堅做
係,台軍標配
小英的太陽能電工程涉及搵黑幫清場
工程涉及大量貪污

香港都有公民黨支持單程證,時事台某班自稱支持本土利益的港豬盲挺
華人文化基因勁過血咒
可能戰術係送子弟兵上路
貴人3倍水準衰過淘佬已經離譜
如果冇美日照住
表面睇佢地真係會自己玩死自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞