我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 63 ) - Yujihw砌機List 繼續大量優惠

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
悠二,想請教一下水冷既問題,我依家用緊Corsair iCUE H100i RGB PRO XT 240mm Liquid CPU Cooler

喺有一日部電腦忽然話detect 唔到CPU Cooler,咁我換左散熱膏,之後喺機箱正常打直放嘅情況之下,水冷pump就會出現吱吱聲,上網睇過應該係氣泡聲。

咁如果機箱打橫瞓喺地下,就唔會有依個情況。
試過以下:
拆左水冷排,拉直條兩條水管,俾佢run 1-2分鐘 - 冇用
拆左水pump出黎,搖幾下 - 冇用
而家好難估

其實真係要試
上年係度砌左部機,依家一著機就跳屋外大制,係咪9成火牛壞?
antec HGC 650w 80plus gold
係就直接拎去保養換,唔想咁大部機抬黎你度

上左代理了,佢話HGC 650已經停左產,直換ne750gm or 補100換HGC 750,揀左補100,希望換完冇事
冇 唯有搵代理換

佢唔會影響性能 只係唔好聽
小弟想問下如果玩街霸 Poe 個啲去到2k 144揀4060ti 夠唔夠做同埋自已依家用緊 ryzen5 3600 會唔會有樽頸?
1 x Intel® Core™ i7-13700K BOX 聯強行貨
價錢:$3,150

1 x [8月優惠]Gigabyte B760M AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 Micro-ATX
價錢:$1,299

1 x (預訂) [8月特別優惠]Gigabyte AORUS Gen4 7300 SSD 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (8月中-底到貨)
價錢:$799

1 x ASUS Dual GeForce RTX™ 4070 12GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$4,799

1 x [8月優惠]Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$799

1 x Fractal Design Pop Mini Silent Black Solid Micro-ATX
價錢:$630

1 x [8月優惠]Valkyrie A240 240mm ARGB CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$389

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $11,945
https://www.faroll.com/customize#MjI0OSw1NDc2LDYxNzUsNjM4OCw2NTUyLDY3MjMsNzAyNw

自己執左少少,追求多工,機細同冇咁熱冇咁嘈。
咁樣係咪無死
有冇用拖板

試下唔好拖板.直插牆先.都唔得.用住電飯煲條火牛線試下.都唔得就拎去代理商

如果你自己識拆.可以直接拎俾代理.佢地會一換一

如果唔識拆當然可以拎俾我地.我地幫你搞
今日上左代理了,佢話HGC 650已經停左產,直換ne750gm or 補100換HGC 750,揀左補100,希望換完冇事

我第一次有用拖板,跳屋外大制,第二次抬左入廚房直牆身,結果一樣,所以唔關拖板事啦

點都好,已換新hgc750加新買左belkin拖板,再跳真係搞唔掂啦
點都唔好2x8唔夠用的.用2x16GB RAM

cooler.用deepcool ag400
火牛.我會建議你用Corsair TX-M 750W
悠二bb
8千蚊玩唔玩到4060 ti
求list
想隻牛850w 未來升級50卡用
不過到時係咪要轉線
平價4070 Ti 優惠組合登場
骰仔機 4070 Ti $9599
可以仲有升級選項.有需要既可以升埋13500 同DDR5
mis mon咁撚廢 買左一年多D 就開始出亂碼/格仔

有時玩玩下D人又會拉長,上連登又會有D黑色格仔閃閃下
有冇得救
咩型號
MAG274QRF
如果你MON有事應該CAP圖冇事先岩 似唔關MON事
咁係有咩事
個人經驗呢D破圖應該都係似顯卡/ 驅動 /隻GAME
唔關MON事吧 正如你個MON花左/死點 張CAP圖都唔會花左
trytry先
你影一影你機箱內部圖俾我睇下
補HCG 750好好多
請教下,想玩3A大作,特效全開,以最少budget咁計,油二list 要買邊隻
悠巴想問下有冇得舖自取
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞