我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 63 ) - Yujihw砌機List 繼續大量優惠

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
如果發生其他問題, 我唔知技嘉會唔會因為呢樣而拒保啫 早知就唔揀技嘉板啦
Inno3D GeForce GTX 1060 3GB Compact GPU

部機以前喺你度買,compact 機
張嘢用咗五年
而家冇咗output
想換張新,
文書機
價錢平行先
用到就得🙏
即刻跛
冇咩問題 有貨
我部老爺機ssd好細唔夠裝game所以隻game係裝落hdd度
不過平時用落好似冇乜嘢,dl嘢讀嘢都正正常常咁,係唯獨是玩佢同另一隻game嗰陣先會出事
有分別啦

更何況你砌兩萬幾蚊 冇理由仲用上一代ddr4
cpu有冇得揀13500
黎緊我會有款超級平既水冷
但係性能係高階水冷級數

平到係風冷價錢

同埋個樣我覺得幾靚仔
我想問下我部電腦一開game就會發出滋滋聲係咩事
alt-tab出返桌面又冇事
PSU係FSP HYDRO PTM PRO Series 1200W
另外,下星期.會出關於白色既優惠.
因為岩岩都終於出左ATX 3.0 Gen5 白色牛
我會整套裝優惠同埋全套白色機
聽落似coil whine
通常係部電腦個loading比較高時候會有
電腦禁重新開機會卡住

事源:電腦舊 底板Asus z170 pro
最近唔夠位所以買左個m.2新裝左落去電腦
個windows都裝左落去新m.2度

所有野一切正常,
但只要遇到軟體要重新開機或者自己喺windows禁重開機,過左bios畫面之後就keep住黑畫面.冇反應

我要直接禁電源制熄機再禁電源制再開機, 就開到機.

求救
想要咩類型優惠先
vk?
gskill 96gb 會唔會減價
咁有冇得解決
唔會既 因為 邊一間底板廠都好 係計邊一部份黎睇保
悠二巴
部舊機壞咗想換部新機
想問下有冇$9000內既list?
介唔介意tg 多次
https://www.faroll.com/customize#MzU0Myw2MzkxLDcxNDg

- 低budget,機箱尺寸高度空間有限但又要裝多少少HDD,所以應該呢個 要SFX (我估500-650W,預budget <$800...?)
- RAM諗住重用依家個16GB ADATA 2666 (已有)
- HDD/ SDD 已有,都係平價貨
- 唔識揀顯卡,budget ~$2000,60hz中低畫質就滿足
- 唔識揀底板,budget ~<$1000,要有wifi
- 諗住買多2個120mm風扇裝系底算,平平地唔洗發光

跪求complete埋個list
係咪轉唔到其實? 得個知字都好 10號pm左你都係單tick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞