英國移民熱點伯明翰 一區域垃圾多到「衝出國際」 Google Maps都睇到

140 回覆
59 Like 7 Dislike
嚟緊想搬去英國 請問Slough Scunthorpe Newtown邊度好d
London 印度人係Birmingham嘅十倍 *2011年英國人口普查
講呢d真係好幼稚
有無統計?
根據2022 crime stat, by race最多%係黑人喎 唔係南亞喎
上連登真係勿認真
成個post 9up撚佔9成
你漏咗Bolton
曼城係真•北部大刀會
講得太好
有waitrose = 好區

Birmingham 平均係窮d 但事實上有d位要上億英鎊一間又唔提
持平d講, Birmingham正因為有呢d閪位 多難民拉低咗 但最起碼普通人仲叫有得玩 唔使租都交唔起 可支配收入其實唔錯
有朋友收倫敦人工住Birmingham 好嘅位置 生活質素真係幾好
basall heath
small heath
GTA咁款
你係南亞人?
師兄低質到都唔知點覆你 就係你呢d人拉低晒成個連登質素
巴基 印度 孟加拉 咪就係南亞
同黑人差唔多一樣咁高crime rates

已封鎖會員 - 走咗未

我已經唔記得點解block左依條友
Birmingham 一街都係黑人,行一行個商場以為去咗非洲
Slough 一定唔好去
唔計啦
南亞人得印度人咩
印度人都有穆斯林,巴基斯坦人唔係南亞人咩,佢哋咪就係穆斯林。
伯明翰係本地英國人都話全英國最垃圾嘅地方
伯明翰好得意
上次係市區住左兩個星期
啲發展一忽忽咁
對面街可以突然有棟完全唔同感覺既建築

揸出去就都係每個區唔同
新區好睇 舊區多怪人
一定係因為好多黑鬼南亞
因為香港人自己住倫敦/曼市多 就要搵住伯明翰嘅人踩下

香港人都係咁上下架啦 住香港嗰時又要踩新界九龍拎優越感
嚟到英國 狗改不了吃屎

英國要差既地方可以容易數到幾個
Aylesbury,Luton,Liverpool,Bolton,Slough,Huddersfield
但唔係地圖炮咁講birmingham囉
唔好玩啦伯明翰點會係少香港人去倫敦伯明翰算係近,所以一早已經好多香港人過咗去,一開始大家到唱好,我就係親身去嗰時先至知咁差。
Liverpool我都去過好幾次,感覺好過伯明翰好多
Bolton算係大曼城其中一個地方,叫做喺曼城入邊冇咁好嘅區囉,但你唔可以將佢同一個城市比,而家係講緊伯明翰整體成個城市差。
Huddersfield 只係去過一次,不作評論。

再講就係,你上面講嘅地方除咗Liverpool,其他地方都唔係本身多香港人話要去嘅地方,有乜好講?
就去伯明翰一開始個個都話好咁先好笑呀嘛。
住緊swinton, 附近都有個moorside
你講係咪oldham果邊果個
你講嗰堆地方除咗利狗,其他都係細區,香港人圏子梗係比較少講

Birmingham假假地都英國第二大城市
呢個真 一定要用英文search 起碼中立啲
連仔啲立場好多時俾人串親就包拗頸 偏向虎中行 但只限叫人自己唔做
Birmingham 係上一代浸過鹹水嘅人都知
係又多黑人又多阿叉

差唔係第一日嘅事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞