COLLAR討論區 (756) 新團歌《idc》MV已推出!逢星期三九點半播放<全日制COLLAR學院>,記得準時收看!

1001 回覆
19 Like 18 Dislike
似呀地solo咁
Viu 覺得cmn nnl gg之後fans base夠做

開始試強勁野oo 同idc 呢d想lead trend

不過今年仲有三首應該有你想要既
如果唔係嗰個意外,我諗oo真係可以帶起熱潮
佢地算有進取
但進取個方法冇去follow 一d已成功既例子

條路係唔同d
公道講句無論Cy Kong 演唱會 同清退左隊
呢幾單野佢地都冇錯同冇呻過 但可以無數次受批鬥
一直都係爭議中行走 出首Idc 都不為過
又有周狗條食女怪
你講出咗我心聲,第一印象都係覺得此地無銀
不過我又諗多層
因為佢地面對咗好多嘢
所以要首歌build up個心態對抗下都好正常
有d批評無論做咩都停止唔到
唯有調節自己心態
希望佢地搞得掂
聽聽下其實又無乜嘢
真係此地無銀咩 一直食咁多負評同偏見 俾其他團拎嚟做坦
依首演唱會跟住嗌覺得會唔錯 聽多幾次其實又冇咩問題
#116脆弱雞翼餐22h
同埋依加好係似你接受唔到新事物多啲
陣間又要屌香港樂壇行得慢,但係比少少新野你食你又反枱
難服侍啊香港人

筒意
根本idc係講得好中
就算真係照晒班人嘅要求組團同出歌
佢地都係講一句新牛/IVE屌打
永遠唔會滿足到所有人
其實只不過佢地係collar
成隊換晒人一樣係屌
我地一舉一動永遠比人放大
如果哥拿幫財仔賣廣告
睇show要去中国銀行開戶投資儲蓄
估下啲人會點講
連登依家反viu 同mirror
仲有一堆人因為人選反到依家
我覺得歌都還好,但難得去日本拍MV又綜藝 拍到同香港冇分別。一開始個個有晒武器以為中二病會有故事同短劇,點知響條街度夜晚晚蕩來蕩去,咁我不如整首歌玩City POP 好過
同新牛個飛天小女警好大對比,我哋係連一個清晰嘅故事係冇,搵阿wing 做怪獸打都冇咁嬲,到底係冇錢定冇創作力?
EOS 後生青春 露肉 賣埋寫真
So?連登除咗佢地出歌果日有提過佢地咩?
冇時間

送機團要幾百個fans半夜四點出黎

即係好趕
你咁正常好唔慣
EOS啲人都係話不如睇返韓團
明明杜生跟足連登要求組隊
仲要政治理念黃到金
遲啲上cc 屌打我哋啦
第一段唔反駁
但第二段唔建議搵韓團最勁果幾隊比較
港超討論區都唔會攞英超做比較啦
唔好影衰我哋
https://www.instagram.com/reel/CvCC-JUACGf/?igshid=YzcxN2Q2NzY0OA==
幼稚園老師 會唔會又有和解條死肥仔?
女團夜無哥拿份
原來有Alina
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞