有冇人打機會傾向玩D「冇咁好玩」既遊戲

140 回覆
361 Like 44 Dislike

有時玩返d kill time game仲正
太無腦果d 會訓著
因為中意所以想係個人有精神、狀態好嗰陣先玩,如果唔係就好似對唔住隻game咁
但放工好難有精神
任何無雙嘅easy mode
第一次聽人用冇咁好玩去形容game

你不如話唔同類型、冇咁chur
唔係,上年比較得閒個陣係晚晚煲幾粒鐘elden ring,日日刨攻略打
之前都有打ds,但今年多返野做,加上病完之後,開左隻bb同demon soul玩都好快棄左,覺得好好玩但每星期可能得返2,3粒鐘,成個schedule唔同左,反而打horizon呢類開10分鐘機或者ac呢類就冇咁大壓力
最難係一開始適應點守姐 攻前面有快馬 打反擊 easy goal

會過渡下
自己最鐘意玩soul like game
但每玩爆一兩隻就會玩隻唔用腦嘅過渡下
例如我係咁:
elden ring>spiderman>仁王2>Jedi>code vien 之類
AC VALHALLA 開晒地圖 玩晒全部野
攰過番工
競技game界面稍為複雜 基本上都棄
單機太農或者要摸太耐先熟 又棄
elite dangerous
何謂無甘好玩
我打機係用黎聽蕭生
頭嗰堆game係樓主以前鍾意宜家冇心力打嘅game
L4D2玩專家
打到最後上車上機之前射死晒其他隊友再自己一個走佬 好減壓
一星期得2, 3個鐘真係完全唔夠玩 建立唔到肌肉記憶同啲王嘅pattern 都冇記憶
珍,同埋會鍾意玩返啲老game 例如 aoc
only up 值得玩下挑戰自我
可以玩幾年,之前趁佢77折定75折唔使3舊水連所有DLC買晒
玩維京似以前岩岩出黎做野返工個種感覺好C伏唔使用腦的
我最後係隔左成年先打贏女武神同巨人,而家又封印返,唔上天空城住,反而去人地屋企用打左艾爾登之獸,心足了
呢方面就打機黎講暫時未係,但呢排會煲返friends
是,黎緊spiderman 2都幾吸引,完全唔需要手指記憶
對馬戰記都要少少,spiderman幾乎係0
係囉,星露谷同戴夫呢啲輕鬆玩就得就叫無咁好玩?
隻game真係好易沉船

俾細路玩 玩到唔願停

其他game做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞