Samsung Galaxy 討論區 (257) Foldable 即將發佈

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
fold5 買256定512好,要唔要兩年保好

兩樣都唔要可以慳2000
港版無512係差咁d 加拿大版有512但唔送cover
當你揸上手,手掌完全掌握手機下半部
鏡頭放後面,一來經常被手掌遮住,二來視角會低啲,要舉高啲,甚至淨係揸住手機尾部
有冇清有classic?個轉轉轉會唔會一撞一刮好易花?
Order 咗 fold 512 +S Pen case
預計到時最唔慣會係個輸入法
用一排見唔對路就蝕少少換iPhone 15
除左有科技感之外真係無乜用不過我用緊23+有啲想換flip5 未用過flip機
我反而係用左兩個月flip4就trade左做23u
23u電大mon大開心好多
當年flip3 出嗰時,真係有諗過買
但係自己平時粗用,加上flip3冇Samsung Dex、細電,最後都係用s21u
我都係重度手機使用者,當年舊電真係太細
一定要保
佢本身包一年plus, 要畀1000先可以買多一年
你睇吓下年換唔換Fold 6,換就唔買Care+囉,我部4一出就買到依家好彩無事,但都買咗兩年
唔知點解cmhk仲係無fold 5 filp5優惠
我覺得今年預訂優惠比上年fold4時少
講起club s真係谷鳩氣
唔知幾時開始勁撚難登記
影夠幾個角度都話張相唔合格
唔係貪佢啲分嚟換嘢
純粹想留個紀錄都咁撚難
諗緊訂唔訂機上年好似買現貨仲快過訂攞機 仲要平dd
點為之完美cover
有冇搵過啲舊model啲片? s8 s7嗰啲,應該都一樣。我睇官網佢個樣都似cover晒成部機
睇完尋晚FOLD 5發佈,見冇咩升級,想轉返S23U
請問依家出S23U是否叫抵?我睇官網好似話送A7平板
係電訊商出機係咪一樣都送?

另外你地有冇用WATCH 5 PRO?
你地依家幾耐充一次電?
我一出時買,用到依家2日叉一次,正常嗎?

謝謝
兩回事嚟 換嚟做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞