Samsung Galaxy 討論區 (257) Foldable 即將發佈

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
S23U 轉 fold 5 是否明智
其實不明智
fold5 鏡頭同fold4 零分別
睇過屋企人用嗰部s7 fe仲值900,但佢地已經好夠用。
佢哋買咗一年care+都就到期,想問題係咪有得免費换一次電,有冇話要check健康度?
14promax個27w要50%前先有
三星去到80%仲有25w
又咁講
Based on大家年頭對s23u用咗8g2之後嘅好評
Fold/flip5就算淨係換咗粒8g2都應該勁好多嘅
好唔到太多

23u 因為係 8g1 跳去 8g2,所以個感覺提升太多

fold4 上年已經 8+,8+換 8g2,最多錦上添花 唔會好似 8g1 換 2 果種質變提升
fold 進步幅度太低
本身仲要貴,自然屌得甘d
WATCH 6到底有冇得用八達通
我講exynos垃圾就比呢到班打狗負皮
見佢支援GoodNotes 依個app,都係賣點
用 23u 果陣好期待 fold5,upgrade 個電再換 8g2

到流出 fold5 資料果陣好失望

望到今年 d 支那摺機,fold5 好似落後幾代咁 明明技術上 Samsung 肯定勁過屎為同 honor,但人地已經整到部機薄撚過普通手機,但入面 d 料堆得勁過 Samsung
我無生吧個句
不過無買過z series
【 😲$2,999 Trade in換最大外屏細摺機| #獨家零售商 】

用緊細摺機嘅你想換外Mon大啲嘅新摺機?#期間限定 拎Samsung Galaxy Z Flip4 (512GB)嚟Trade in最大外屏細摺機Motorola razr 40 Ultra (黑色) ➡️只需$2,999💰😱!

Motorola razr 40 Ultra有大大個3.6”外屏幕~ 影相🆗覆message 🆗打機🆗睇片🆗 😎~

衛訊仲有獨家優惠 👇
🎁Wilson Care第二年原廠保養* (價值HK$499)
🎁機面保護貼 + 額外機套
🎁保養期內可免費更換內屏幕保護貼一次
💰東亞信用卡💳簽賬享高達$150現金回贈
建議零售價 (12GB + 512GB):$7,999 https://bit.ly/3qYoAr3

Trade in手機需為原廠行貨,Trade in 價值視乎手機操作及外觀狀況而定。優惠只適用於黑色版本,數量有限,售完即止。優惠不可與其他優惠同時使用。產品資訊由廠方提供。信用卡推廣期至2023年8月31日。優惠可能隨時更改並受條款及細則約束,詳情請向分店職員查詢。
*原廠保養包括免費檢查或維修一次。

#衛訊 #Wilson #wilsoncommhk #razr40ultra #細摺機 #最大外屏 #hellomoto #舊機Tradein

好人好姐邊個買moto
係咪三叔做過市場調查知自己好賣所以慢慢嚟
即係幾時開賣
想買都無得買
原先想諗住fold 4轉5
點知啱啱撳下回收價,6000都冇,開始動搖好冇4轉5
flip4上5個進化幅度應該係最大
終於都可以用外屏黎覆whatsapp同埋睇youtube
但始終個問題係我拎外屏做呢d野咁點解我唔用番普通直機
4仲咁新
冇特別必要啦
3或之前就可以轉

Btw fold5個價好似平過舊年4開賣少少?
23u轉唔轉fold5好
鍾意佢個大mon睇波好爽
但fold4垃圾電體驗唔太好
11點
即係10分鐘後
咁我就唔知,我12月先買fold 4
想轉5都係因為續航姐

由早排有巴打話tradein 6定7000到依家唔夠6000
咁我更加唔急換啦,有優惠但送soundbar畀我有鬼用咩
我始終覺得唔係多工用家既就唔好貪新鮮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞